Rețetă tradițională din Maramureș: Piroște

by webeditor

Reţeta face parte din programul de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.

Rețeta tradițională din Maramureș ”Piroște” a fost oferită și preparată de Complex Lostrița, din Blidari, Maramureș, în cadrul Caravanei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Ingrediente:

  • 500 g făină albă Gold Maya
  • 1 linguriță de sare Kotanyi
  • ½ cană de apă
  • 200 g brânză de burduf

 

Pentru servire :

  • 1 ceapă
  • 100 g slănină

Mod de preparare:

Într-un bol se toarnă făina, se adaugă apă și sare, iar apoi se amestecă și se framântă compoziția până se obține o cocă groasă.

Aluatul obținut se împarte în 4 bucăți egale, iar fiecare bucată se întinde până se obține o foaie subțire. Foaia astfel obținută se împarte în 4 bucăți, iar pe fiecare bucată de aluat se adaugă câte o linguriță de brânză; apoi se împăturesc bucățile de aluat, iar marginile se încrustează.

Se pun la fiert în apă cu sare.

Mod de servire

Separat se pune slănina la călit într-o tigaie cu ulei, dupa care se adaugă ceapa tăiată mărunt și se lasă pe foc până devine aurie.

Dupa ce s-au fiert piroștele, se adaugă peste acestea slanina calita si ceapa, iar la sfarsit se rășiește cașcaval deasupra.

Facebook Comments