Rețeta lui Chef Scărlătescu pentru românii care țin post

by Andreea Radu

Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului Iisus Hristos este unul dintre cele două mari posturi din cursul anului. Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară, a venit cu o propunere delicioasă pentru această perioadă.

Cea mai bună rețetă de paste de post

În căutarea de opțiuni delicioase și sănătoase, bucătarul vine cu o propunere pentru zilele de post, mai exact paste cu pesto de busuioc și rucola. Pentru această rețetă, fostul jurat de la Chefi la cuțite recomandă să fie folosite paste scurte, precum penne, fusilli sau rigatoni. Pe lângă acestea este nevoie de busuioc proaspăt, rucola, muguri de pin, ulei de măsline extravirgin, sare și piper, toate aceste ingrediente oferind o savoare deosebită preparatului.
Cât despre modul de preparare, pastele se fierb în apă cu sare, în timp ce busuiocul și rucola sunt mixate cu ulei de măsline până se obține un sos omogen.
De asemenea, mugurii de pin trebuie copti la cuptor. Jumătate dintre aceștia sunt adăugați în blender, iar cealaltă jumătate se presară peste paste. La final, pastele fierte sunt amestecate într-un bol cu sosul pesto, notează romaniatv.net.

Facebook Comments