Restructurări la Poșta Română. Angajați scoși din birouri și trimiși pe teren

by Andreea Radu

Aproximativ o mie de angajaţi din Poşta Română vor intra într-un program de restructurare. Asta nu înseamnă că oamenii îşi vor pierde locurile de muncă, ci doar că vor fi scoşi din birouri şi trimişi pe teren. Hotărârea a fost luată în condiţiile în care compania se confruntă cu o lipsă de aproximativ 400 de poştaşi la nivel naţional. În plus, Poşta Română înregistrează în fiecare lună aproape 600 de demisii, scrie observatornews.ro.
„Miza noatră nu este să reducem numărul de angajaţi, miza noastră este să optimizăm compania şi să trimitem oamenii acolo unde este nevoie de ei. Toată lumea va avea opţiunea să rămână în companie, dar pe alte posturi. Avem un deficit de personal în oficiile poştale, la poştaşi pe teren şi cei din administraţie vor avea opţiunea să meargă în operaţional. Practic merg acolo unde compania are nevoie de ei”, a declarat Valentin Ștefan, directorul Poștei Române.

Restructurări la Poșta Română

Valentin Ştefan susține că principalul acţionar al companiei, Ministerul Digitalizării, i-a cerut reformarea acesteia. „Această companie era pur şi simplu încătuşată de sindicatul din Poştă, am reuşit să desfac acest lucru”, susţine Valentin Ştefan, care adaugă că acum poate fi reformată „cu adevărat” compania, inclusiv prin reducerea acelor posturi care erau în organigramă în birourile centrale „doar ca să aibă loc de muncă unii angajaţi” şi mutarea acestor angajaţi în sectorul operaţional.
„(Reformarea companiei Poşta Română – n.r.) e decizia acţionarului, e vorba de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării care mi-a transmis încă de la începutul mandatului că doreşte reformarea Poştei şi creşterea veniturilor angajaţilor. Aşa că m-am pus pe treabă şi am luat de bun ce mi s-a spus. A fost un prim an mai greu, pentru că această companie era pur şi simplu încătuşată de sindicatul din Poştă, am reuşit să desfac acest lucru, deşi am avut nevoie de un an de zile, iar acuma putem să reformăm cu adevărat compania”, a declarat, luni seară, la Prima News, şeful Poştei Române.

Facebook Comments