Reteta si beneficiile elixirului suedez. Știți ce este elixirul suedezilor? Acest remediu pe bază de plante a fost apreciat încă din Evul Mediu pentru numeroasele sale virtuți. Digestia, viața lungă, cicatrizarea, slăbirea, detoxifierea sau chiar un afrodisiac – este creditat cu multiple beneficii.
La fel ca florile Bach, elixirul suedezului este obținut în mod tradițional din multe plante medicinale. Acestea vor fi macerate în alcool și toate pot fi utilizate pentru tratament oral sau pentru uz extern. Formula este foarte veche și a trecut prin istorie, cu unele modificări, pentru a reveni astăzi în prim plan.
Definiția elixirului
Trebuie spus că această băutură a fost recomandată atât pentru problemele intestinale, cât și pentru a stimula sistemul imunitar, apărarea naturală, pentru sinuzită, scăderea libidoului sau hemoroizilor și îngrijirea cicatricilor de pe piele.
Virtutile foarte diverse, dar care sunt de mare interes pentru persoanele care cauta solutii naturale pentru sanatatea lor.
De ce elixirul suedezilor? Conform cercetărilor făcute pe această temă, această băutură provine direct din Egipt și miticul Babilon. Preoții și puternicii vremii au căutat tratament medical și au crezut că una dintre cheile acestui lucru este un elixir al vieții îndelungate.
Rețeta a circulat treptat în jurul lumii, mai ales în timpul Cruciadelor din secolul al XIII-lea. Atunci au luat-o unii alchimiști și ierbaliști. Printre ei, istoria îl păstrează pe Paracelsus și, în secolul 18, doctorul Samst, medic suedez. Acesta este cel din urmă făcut celebru de Maria Treben.
Reteta si beneficiile elixirului suedez. Compoziția acestui elixir
Ca și florile Bach, acest faimos elixir suedez este făcut dintr-o macerare a plantelor amare în alcool. Cu toate acestea, în acest caz specific, nu mai puțin de 59 de plante și rădăcini au constituit inițial acest produs natural deosebit de versatil.
De când a fost dezvăluit secretul din jurul acestei băuturi, știm că, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile sale, trebuie să jucăm pe complementaritatea a două rețete diferite.
Prima reunește mai multe tipuri de plante hepatice, stomacale, tonice și laxative, cum ar fi:
Carlina acaulis sau rădăcina carlinei alpine, care are o acțiune bacteriostatică, depurativă și colagogică.
Crocus sativus sau șofran, care va ajuta la calmarea stomacului datorită efectului său sedativ.
Angelica archangelica sau rădăcina angelică care acționează asupra secreției de sucuri gastrice, pancreatice și de bilă.
Cinnamomum camphora sau camfor, care are un rol atât antiseptic, cât și în circulația sângelui.
Rheum palmatum sau rădăcină de rubarb, care este un purgativ excelent care reglează tranzitul intestinal și contribuie la creșterea secreției biliare.
Commiphora molmol: în acest caz vom folosi rășina, sau smirna, pentru a proteja intestinul și a trata infecțiile, în special mucoasele.
Aloe capensis sau aloe care este renumit pentru astringența și proprietățile sale dezinfectante, vindecătoare și laxative
Cassia angustifolia sau frunza Senna, cunoscută a fi un laxativ puternic
Zedoaria turmerică sau rădăcina zedoară, perfectă pentru detoxifierea sângelui, facilitând digestia și calmând colicele.
Fraxinus ornus, rășina pe care o vom folosi, mana, ceea ce face posibilă acționarea activă asupra peristaltismului intestinal.
La aceste plante, organice, dacă este posibil, se adaugă ceea ce se numește theriac de Veneția. Este un celebru preparat de tonifiere și echilibrare.
Rețeta publicată de Maria Treben
Iată rețeta care poate fi găsită în cartea Mariei Treben, Sănătatea din farmacia lui Dumnezeu.
Reteta si beneficiile elixirului suedez. Ingrediente:
Ierburi suedeze:
10 g aloe
5 g smirna
10 g frunze de senna
10 g rădăcină de rubarbă
10 g rădăcină zedoară
10 g fructe de cenușă (mană)
10 g rădăcină angelică
Theriac de Veneția:
5 g carline
g rădăcină acore
1 g scortisoara
1 g de delicios
1 g gentian
1 g fenol
1 g de valeriană
1 g de anason verde
1 g ghimbir
1 g lămâie
1 g cinchona
0,2 g șofran
10 g camfor natural
10 g tenez veneziene, teriac venetic sau teriac venețian
Mod de preparare: Ierburile, theriac venețian și camforul trebuie să se maceareze împreună, pe un calorifer cald, timp de două săptămâni într-un litru și jumătate de rachiu de struguri la 38%.
În acest fel, este posibil să păstrați acest elixir în condiții perfecte mulți ani. Rețineți că, cu cât se odihnește mai mult, cu atât beneficiile sale sunt importante.
Sursa: bzi.ro