Otetul nu este bun doar pentru salate. Îl puteti folosi cu succes în tratarea racelilor, a bolilor reumatice si a anemiei. Picioarele umflate se trateaza cu bai de apa calduta amestecata cu trei-patru pahare de otet de mere. Mentineti pana simtiti ca picioarele s-au odihnit. Nu le stergeti, lasati-le sa se usuce de la sine, iar daca aveti dureri puternice înveliti picioarele în comprese cu otet.
Sosetele înmuiate în otet si frectiile cu otet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica scotea raceala din corp si scadea febra. Pentru copiii sub doi ani recomand parintilor sa le stropeasca sosetele de bumbac cu otet, nu cu spirt sau tuica pentru ca se pot intoxica cu alcool. Este bine sa dilueze otetul cu apa (o masura de apa la una de otet).
Gospodinele cu experienta spun ca otetul de mere face minuni pentru obtinerea unei talii de viespe. De sfatul lor au tinut seama si supermodelele Cindy Crawford sau Heidi Klum care, înainte de fiecare masa, beau o gura de otet de mere. Recent, cercetatorii japonezi au venit cu argumente puternice în favoarea otetului si a efectelor sale în pastrarea siluetei. Desi studiile lor au fost aplicate doar pe cobai, rezultatele obtinute vin sa ofere sperante persoanelor care lupta din greu cu surplusul de kilograme. Otetul contine acid acetic care are un rol major în activarea enzimelor ce contribuie la arderea grasimilor, împiedicand astfel acumularea lor în organism. Dieta cu lingurita: 15 ml de otet pe zi ajuta la “topirea” grasimilor, în special din zona abdominala, este concluzia promitatoare a unui alt studiu japonez. În plus, otetul micsoreaza viteza de golire a stomacului, reducand apetitul. Cantitatea de otet necesara în cazul curelor de slabire este de numai patru lingurite pe zi, care pot fi luate ca atare sau în combinatie cu salate.
Reumaticii resimt cel mai bine apropierea toamnei, de aceea e indicat sa faca o cura cu otet de mere. Pentru ameliorarea simptomelor se iau zilnic, de trei ori, cate o lingurita cu otet de mere amestecata cu una cu miere, timp de trei luni. Niciunul dintre cele doua produse nu fac niciun rau organismului. Din contra, mierea are numai beneficii, iar otetul este puternic detoxificant, actioneaza ca un antiinflamator pentru articulatii si împiedica procesele de îmbatranire si de degenerare a cartilajelor si epiteliilor.
Sursa: sanatate.bzi.ro