Remedii naturale pentru intestinul iritabil

by Cristian Dobre

Remedii naturale pentru intestinul iritabil! În cazul unui intestin iritabil, durerile de stomac sunt uneori atât de intense încât literalmente ești coplesit. Pentru a calma agitatia intestinala, este esențial un tratament asociat cu reflexe simple.

Cereți-i farmacistului sau medicului dumneavoastră să vă pregătească un amestec de părți egaledin rozmarin, mălai, anason verde, lemn dulce, afine și rachitan. Pune o lingură din acest amestec în ¼ litru de apă clocotită. Se fierbe 30 de minute, se stinge focul, se lasă la infuzat 10 minute, se filtrează.

Ca tratament de bază, pentru a evita crizele, se bea o cană pe zi din această perfuzie, care este deosebit de apreciată de intestinele sensibile. Se reînnoiește regulat sub formă de cure de 3 săptămâni.

Pentru a calma durerea și a preveni remisia, ne relaxăm viscerele cu această tehnică tradițională de auto-masaj. Mâinile așezate pe stomac pe orizontală, de fiecare parte a buricului, degetele mijlocii aproape atingându-se, respirăm. La expirație, apasă ușor burta ca și cum ai încerca să te alături mâinilor tale.

Remedii naturale pentru intestinul iritabil

A se practica timp de un minut, dimineața, pe stomacul gol sau seara, la culcare, dar niciodată după masa.

• În toate cazurile: Ignatia 9 CH, 5 granule, de 2 ori pe zi.

• Când durerile sunt îmbunătățite prin extensie, picioarele întinse: Dioscorea 5 CH, 3 – 5 granule, la fiecare jumătate de oră.

Trei uleiuri esențiale

În perioade de criză, puneți 1 picătură de ulei esențial de mușețel roman, 1 picătură de ulei de busuioc tropical și 1 picătură de coriandru sub limbă. De asemenea, pot fi turnate într-o lingură mică si ulei vegetal comestibil (măsline, rapiță, susan, floarea soarelui…) sau miere. Repetarea, dacă este necesar, după o oră, fără a depăși 3 prize într-o zi și 5 zile de tratament. Nu folosiți în timpul sarcinii și alăptării.

Ca tratament de fond, pentru a evita recurențele, utilizați aceleași uleiuri esențiale, dar o dată pe zi, de 3 ori pe săptămână, timp de 1 până la 3 luni.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments