Remedii mai puțin cunoscute pentru picioarele reci

by Cristian Dobre

Remedii pentru picioarele reci – de la masajul cu ulei cald, pana la hidroterapie

Picioarele reci reprezinta o problema des intalnita in randul persoanelor cu circulatia sanguina deficitara. Picioarele se racesc atunci cand acestea nu primesc suficient sange si oxigen – atunci cand circulatia se imbunatateste, problema picioarelor reci dispare.

Extremitatile reci pot trada insa si probleme de sanatate precum anemia, sindromul picioarelor nelinistite, hipotiroidism, diabet sau hipotermie. Si consumul abuziv de alcool, fumatul si deficitul de nutrienti contribuie la aparitia senzatiei de picioare reci.

Remedii picioare reci

Exista o serie de remedii naturiste pe care le poti folosi pentru a combate picioarele reci.

Masajul cu ulei cald – masarea picioarelor reprezinta cea mai simpla si eficienta metoda terapeutica de incalzire a picioarelor. Prin masarea picioarelor se stimuleaza circulatia sanguina, iar daca se foloseste si un ulei cald, senzatia de incalzire va fi imediata.

Incalzeste putin ulei de cocos sau de masline in cuptorul cu microunde si maseaza-ti ambele picioare cu acest ulei. Dupa masarea picioarelor, pune-ti o pereche de sosete din bumbac. Repeta operatiunea in fiecare seara,iar senzatia de picioare reci va fi combatuta.

Hidroterapia – aceasta metoda consta in folosirea atat a apei calde, cat si a apei reci, cu scopul imbunatatirii circulatiei sanguine si a incalzirii picioarelor.

Umple doua ligheane cu apa, unul cu apa calda, altul cu apa rece. Inmoaie-ti picioarele in apa rece pret de 2 minute, apoi pune-le in ligheanul cu apa calda, unde le vei lasa tot 2 minute. Repeta aceasta operatiune pret de 15-20 de minute, apoi usuca-ti picioarele cu un prosop si incalta-te cu sosete groase. Daca vei repeta aceasta procedura de cateva ori pe zi, pret de cel putin o saptamana, senzatia de picioare reci va fi indepartata.

Sursa: doc.ro

Facebook Comments