Remedii eficiente în durerile provocate de ulcer

by Cristian Dobre

In situatiile in care ne supara ulcerul este indicat sa apelam la plante medicinale cu efecte cicatrizante la nivelul niselor create si cu reactii alcalinizante pentru refacerea mucoaselor afectate de excesul de aciditate din sucul gastric. În plus, exista specii vegetale care contin principii active antiseptice (bogate în acid salicilic) si proprietati emoliente. În uz intern, cele mai eficiente sunt curele de lunga durata, care folosesc zilnic ceaiuri (sub forma de infuzii sau decocturi), extracte, uleiuri, preparate din anumite plante:

Galbenele – cu efecte emoliente si cicatrizante de exceptie, folosite sub forma de infuzii (doua lingurite flori uscate la 250 ml apa clocotita, cu infuzare 15-20 de minute), care se consuma înainte de mesele principale, prin înghitituri rare; Obligeana – macerat la rece din 2-3 lingurite radacini uscate si macerate 12 ore în 500 ml apa rece; se încalzeste usor a doua zi si se consuma cate 1/2 pahar, cu 20 de minute înainte de mese, asigurand calmarea durerilor si stimularea digestiei. Pulberea de obligeana (cate un varf de cutit de 2-3 ori pe zi înainte de mese) intra în formula Ulcerotratului, avand rol de pansament gastric;

Tataneasa – decoct din radacini uscate si maruntite (2-3 cani pe zi înainte de mese), cu efecte antiinflamatoare si cicatrizante datorita continutului ridicat în alantoina, mucilagii si taninuri, actionand în vindecarea completa a perforatiilor si refacerea rapida a mucoasei gastrice; Lemnul dulce – infuzii din pulbere de radacini în amestec cu flori de musetel, consumate într-o cura de una-doua luni (primavara si toamna), cu efecte cicatrizante si antiinflamatoare în ambele forme de ulcere (gastric si duodenal), dar cu restrictii de dozare si de durata a tratamentului la femei gravide si la persoane hipertensive; Turita mare – infuzii din herba (2-3 cani pe zi), cu efecte în vindecarea ulcerului gastric, accelerarea tranzitului intestinal si stimularea poftei de mancare.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments