RELU FENECHIU AFLA ÎN 30 IANUARIE DECIZIA DEFINITIVA ICCJ IN DOSARUL „TRANSFORMATORUL“

by Sida Voicu

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi din dosarul de corupţie cunoscut ca „Transformatorul” vor afla decizia definitivă a instanţei supreme în 30 ianuarie, dată stabilită la finalul termenului de marţi – ultimul al procesului.

Apărătorii inculpaţilor au cerut, la termenul de marţi, fie achitarea clienţilor pe care îi reprezintă, fie desfiinţarea hotărârilor de condamnare decise de instanţa de fond şi rejudecarea dosarului.

Avocaţii au mai spus că toate tranzacţiile pentru care au fost trimişi în judecată Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi au fost făcute legal, că este dovedit acest lucru cu acte depuse la dosar de apărare şi că transformatoarele rămase în stoc sunt funcţionale şi pot fi folosite oricând de Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

În ultimul cuvânt, Relu Fenechiu a arătat că este „realmente dărâmat” de acuzaţii şi de sentinţa instanţei de fond, prin care a fost condamnat la cinci de închisoare cu executare.

Fostul ministru al Transporturilor a adăugat că el şi fratele său sunt singurii copii la părinţi şi că aceştia din urmă au suferit opt intervenţii chirurgicale.

„Am greşit multe în viaţa mea, dar aici nu am greşit deloc”, a conchis Fenechiu.

Procurorul DNA a arătat anterior că inculpaţii din dosarul „Transformatorul” au dat dovadă de un comportament grav când „au vândut fier vechi la preţ de componentă nouă”, iar funcţiile acestora amplifică gravitatea situaţiei, de aceea pedepsele lor trebuie mărite.

În final, completul de cinci judecători ai instanţei supreme a rămas în pronunţare, stabilind să dea decizia finală în acest dosar la 30 ianuarie.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme trebuia să ia în discuţie luni dosarul „Transformatorul, însă discuţiile şi pledoariile finale au fost amânate pentru marţi, după ce avocaţii lui Relu şi Lucian Fenechiu au arătat că aceştia nu au putut să se prezinte, din cauza vremii.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca „Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

 

Mai multe: http://www.mediafax.ro/social/dosarul-transformatorul-relu-fenechiu-afla-in-30-ianuarie-decizia-defininita-a-iccj-11983491

Facebook Comments