Regulă nouă în baschetul feminin. Când începe noul sezon

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a stabilit, zilele trecute, coordonatele noului sezon, dar a şi operat câteva modificări legate de sistemul competiţional şi de prezenţa româncelor pe teren. Astfel, stagiunea viitoare a Ligii Naţionale feminine, cu FCC ICIM Arad la start, începe pe 9 octombrie şi se va încheia cel mai târziu pe 2 iunie 2020, cu meciurile finalei. Data limită de înscriere e 15 iulie, iar campionatul va avea două grupe sau o serie unică, în funcţie de echipele înscrise. Se va reînfiinţa Liga 1. Sezonul la feminin debutează cu meciurile din primul tur al Cupei României, programate pe 25 şi 28 septembrie, turneul final al acestei competiţii urmând să se dispute în perioada 15-16 februarie 2020.

Jucătoare U23, tot meciul pe teren

Se păstrează regula celor două românce prezente în permanenţă pe teren, dar principala noutate e obligativitatea unei baschetbaliste U23 de a juca tot meciul, nu doar în prima repriză, cum era stabilit până acum. Cu excepţia echipelor participante în cupele europene, cele din grupa A pot înscrie în lotul lărgit maxim 5 străine, dintre care maxim două non-europene. Reprezentantele României în cupele europene au dreptul de a mai aduce în plus doar jucătoare de pe bătrânul continent. Tragerea la sorţi pentru noul sezon va avea loc în 7 august, la sediul FRB.

Vară cu baschet 3×3!

Liga Naţională de baschet 3×3 se desfăşoară în perioada 1 iunie – 4 august 2019, cu respectarea regulamentelor specifice: participare obligatorie în 7 turnee, la feminin + turneul semifinal şi turneul final. Cupa României 3×3 se desfăşoară sub formă de turnee, în perioada 17 august – 29 octombrie 2019. Turneul semifinal si turneul final vor avea loc în 28-29 octombrie 2019.

 

 

 

Facebook Comments