Reglementarile si legislatia privind pariurile online in Romania

by webeditor

Piata jocurilor de noroc online din Romania se supune in momentul de fata unor reglementari si reguli stricte impuse de catre ONJN – Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Astfel, toti romanii interesati de jocurile de noroc ar trebui sa cunoasca legislatia in vigoare si care sunt cele mai importante reguli care ii vizeaza in mod direct.

Tocmai despre acest subiect vei gasi informatii pretioase in randurile de mai jos. Iti voi prezenta ce impune legislatia oricarui roman dornic sa participe la jocurile de noroc online si ce reguli trebuie sa respecti si tu daca vrei sa accesezi casele de pariuri si cazinourile de pe internet.

Reguli privind alegerea platformei de jocuri

Primul pas pentru a incepe distractia la jocuri de noroc online este bineinteles alegerea unei platforme. Este obligatoriu prin lege ca toti romanii sa isi deschida cont si sa parieze numai pe site-urile acceptate si licentiate de catre ONJN. In caz contrar, daca te inscrii pe un site fara licenta, poti primi o amenda de pana la 10.000 lei, asta pe langa multe alte riscuri la care te expui.

Asadar, cea mai importanta regula care ii vizeaza pe romani este alegerea site-urilor de gambling licentiate. Pentru a vedea daca o anumita platforma opereaza legal si are licenta de functionare exista 2 variante:

  • verifici pe site-ul de jocuri daca exista numarul licentei ONJN si valabilitatea ei (aceste informatii se regasesc, de regula, in subsolul paginii)
  • accesezi site-ul oficial al ONJN si consulti lista cu operatorii acceptati, lista in care trebuie sa se regaseasca si platforma pe care intentionezi sa joci tu

Daca totul este in regula, atunci te vei putea inscrie si te vei putea distra fara probleme pe respectivul site. In alegerea unei platforme de jocuri poti tine cont, pe langa licenta ONJN si de bonusul de bun venit acordat clientilor noi, iar in acest sens poti sa vezi ce cod promo Las Vegas Casino este necesar la inregistrare.

Reguli privind contul tau de joc

Dupa ce te-ai oprit asupra unui anumit site de pariuri online, urmatorul pas este deschiderea contului. In acest sens, trebuie sa ai in vedere urmatoarele reguli extrem de importante:

  • ai voie sa te inscrii pe site-uri de gambling licentiate ONJN numai daca ai cel putin 18 ani impliniti
  • doar rezidentii romani, adica cei care locuiesc in tara au dreptul sa isi deschida cont pe site-urile de jocuri de noroc
  • la inscrierea pe site trebuie sa folosesti datele tale personale si reale
  • nu ai voie sa iti deschizi mai mult de un cont pe acelasi site de jocuri de noroc

Dupa crearea contului va trebui probabil sa depui bani in cadrul lui, asta in cazul in care nu incasezi cumva vreun bonus fara depunere si te distrezi gratuit. In ceea ce priveste tranzactiile de depunere si retragere, trebuie sa stii ca este obligatoriu sa folosesti numai metode de plata care iti apartin, adica ce sunt pe numele tau.

O alta regula importanta privind contul tau este verificarea acestuia. Astfel, este obligatoriu prin lege ca, la un moment dat, sa iti verifici contul creat. Ai la dispozitie pentru asta 30 de zile din momentul primei depuneri sau 6 luni de la inregistrarea pe site, daca nu ai efectuat niciun depozit.

Verificarea contului este necesara pentru ca accesul la cont sa nu iti fie restrictionat si in plus vei debloca in acest fel si alte beneficii ale contului si anume depuneri nelimitate si acces la retrageri.

Pentru a-ti verifica contul va trebui sa furnizezi initial o poza cu un act de idenitate personal – buletin, pasaport sau permis de conducere. Ulterior este posibil sa iti fie solicitata si o dovada a metodei de plata utilizata, astfel incat sa demonstrezi ca aceasta este pe numele tau.

Reguli privind taxele si impozitele

In momentul de fata, toate taxele si impozitele privind jocurile de noroc online revin in grija organizatorilor de jocuri. Astfel, la fiecare depunere si la fiecare retragere ti se va opri o taxa chiar pe platforma pe care joci, conform reglementarilor ONJN in vigoare.

Mai exact, depunerile vor fi taxate cu 2% din suma depozitata, in timp ce retragerile sunt impozitate cu 3% in cazul sumelor de pana la 10.000 lei scoase din cont.

Acestea sunt cele mai importante reguli privind legislatia jocurilor de noroc online din Romania, pe care daca le vei respecta te vei putea distra in cele mai bune conditii, legal si in siguranta, in cadrul platformelor de jocuri de pe internet.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate