Regizorul Roman Polanski, acuzat din nou de viol

by Dana B.

Regizorul Roman Polanski, laureat cu premiul Oscar, a fost acuzat de viol pentru a treia oară. O femeie susține că cineastrul a agresat-o sexual în 1973, atunci când avea 16 ani, relatează BBC News.

Femeia care a fost identificat drept Robin a lansat aceste acuzații la adresa regizorului în cadrul unei conferințe de presă, în care a stat alături de avocatul ei. Ea a afirmat că nu îl mai poate da în judecată pe regizorul Roman Polanski, căci a depășit termenul legal pentru a depune plângere, însă poate depune mărturie împotriva acestuia în procesul de viol intentat de o altă femeie, respectiv de Samantha Geimer.

De altfel, femeia spune că a fost motivată să mărturisească ce a pățit, după ce Samantha care a intentat proces împotriva regizorului a spus că l-a iertat pe acesta. Vestea „a înfuriat-o”, a spus Robin, subliniind că regizorul ar trebui să fie tras la răspundere. ”La o zi după ce s-a întâmplat, i-am spus unui prieten că Roman Polanski mi-a făcut asta. Motivul pentru care, cu această singură excepţie, am păstrat întâmplarea pentru mine, a fost că nu mi-am dorit ca tatăl meu să facă ceva ce i-ar fi putut aduce o condamnare la închisoare pe viaţă”, a spus Robin.

Avocaţii lui Roman Polanski nu au comentat încă recentele acuzaţii. În iunie, Samantha Geimer a cerut în instanţă încheierea procesului, din îngăduinţă pentru ea şi familia ei, precizând că l-a iertat pe regizor în urmă cu mulţi ani. Judecătorul a spus că va da verdictul la o altă dată. În luna aprilie, el a respins cererea cineastului franco-polonez de a putea să revină în Statele Unite fără să rişte să ajungă la închisoare, la patru decenii după ce a fugit din această ţară din cauza procesului.

Roman Polanski a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu o minoră, în 1877. El a petrecut 42 de zile în închisoare, după ce a ajuns la o înțelegere cu Procuratura. Ulterior, el a fugit din SUA, temându-se de o pedeapsă mai dură. De atunci, regizorul premiat cu Oscar nu a mai revenit niciodată în SUA. În 2010, actriţa britanică Charlotte Lewis l-a acuzat, la rândul ei, pe Roman Polanski că a violat-o în Paris, în 1983, când ea avea vârsta de 16 ani.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments