Regizorul Kim Ji-seok a murit în timp ce se afla la Festivalul de film de la Cannes

by Dana B.

Doliu la Cannes. Regizorul sud-coreean Kim Ji-seok director adjunct al festivalului internațional de film de la Busan (BIFF), cel mai mare din Asia, a murit în timp ce se afla la Festivalul de Film de la Cannes. Cineastul, în vârstă de 57 de ani, a suferit un infarct în timp ce se afla în orașul francez, relatază AFP.

Anunțul a fost făcut în comunicate de presă difuzate vineri de BIFF și de delegatul general al festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux.
Kim Ji-seok a fost una dintre marile personalități care au inspirat Festivalul de la Busan, la care era o prezență importantă, a spus oficialul francez.

Kim s-a născut la Busan în 1960 și a fost membru fondator al BIFF, care a fost lansat în 1996. În ultimii 20 de ani el s-a implicat în descoperirea de filme din Asia și a jucat un rol esențial în dezvoltarea festivalului de la Busan care a devenit cel mai mare de pe continent.

Festivalul de film a început pe 17 mai, în deschidere fiind proiectat filmul ”Les Fantomes d’Ismael”. Marii câștigători ai festivalului vor fi anunțați pe 28 mai.

În total, șaizeci de filme din 36 de ţări au fost incluse în culisele selecţiei naţionale, iar 19 lungmetraje se află în competiţia pentru Palme d’Or.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments