REDUCERI DE CHELTUIELI LA CJA: TOLEA A RAMAS FARA LIMUZINA, GUTU FARA SECRETARA

by Andreea Radu

Conducerea Consiliului judeţean Arad a fost nevoită să ia anumite măsuri  pentru reducerea cheltuielilor instituţiei, în urma ultimului control al Curţii de Conturi. Astfel, s-au eliminat o serie de cheltuieli nejustificate, printre cei afectaţi fiind şi vicepreşedinţii consiliului judeţean, Adrian Ţolea şi Remus Romulus Guţu. Astfel, CJA a renunţat la limuzina primită printr-un contract de comodat de la Compania de Apă Arad, un Ford mondeo negru, maşină care era folosită (sperăm că nu mai este, fiindcă ar fi de domeniul penalului) de vicepreşedintele Adrian Ţolea. De asemenea, vicepreşedintele Remus Romulus Guţu a rămas cam singur cu lupoaica, după ce secretara sa a fost mutată în alt birou, fiindcă, conform legii, vicepreşedinţii nu au cabinet propriu.

Bineînţeles că măsurile luate de CJA, care nu au vizat doar cei doi vicepreşedinţi, n-au rămas fără ecou, iar în scenă a intrat preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, cel care nu a fost preocupat de reducerile din instituţie, ci doar de Ţolea şi Guţu, care trebuie hrăniți bine, ca să execute ordinele. Aflăm că Gheorghe Falcă a alertat chiar conducerea partidului la nivel  naţional de această gravă situaţie, adică pierderea maşinii lui Ţolea şi secretarei lui Guţu. Două situaţii extrem de grave pentru care, aflăm din surse sigure, însuşi Iohannis şi-a blocat activităţile de campanie, ca să poată râde copios alături de conducerea PDL. S-a dat din nou cu pumnul în masă (trafic de influenţă şi abuz în serviciu se cheamă) în speranţa că cineva se va speria şi va încălca legea, iar Țolea și Guțu vor avea din nou o serie de privilegii. De ce o fi aşa de important ca cei doi vicepreşedinţi să-şi păstreze nişte privilegii din bani publici, e greu de spus. Mai ales pentru nişte politicieni de dreapta, care e de aşteptat să nu fie asistaţi social, adică să-şi permită şi ei un plin de benzină sau un telefon cu minute incluse.

Aflăm că pentru Remus Romulus Guţu (cu tot cu lupoaică) se anunță zile negre, mai ales după ce a fost scos din biroul președintelui Nicolae Ioțcu , de față cu Gheorghe Falcă. Aflăm că Guțu ar fi cerut ca Ioțcu să respecte hotărârile luate la partid privind CJA, adică să încalce legea, motiv pentru care Romulus Remus nu mai poate intra în biroul președintelui CJA decât cu demisia în mână. Atitudinea vicelui fost pepededist nu e nouă, acesta având pe parcursul mandatului o serie de „iniţiative“ care nu aveau nicio treabă cu legea. Lucru care n-ar fi de condamnat, având în vedere faptul că omul nu e vreun laureat Nobel. Ba din contră, CJA e primul său loc de muncă oficial, aşa că nu e de mirare lipsa de experienţă.  Probabil că lipsa aceasta de cunoaştere l-a şi propulsat în echipa Falcă, unde legea e făcută ca să…. suspans…. să fie încălcată. Cum ar zice un vechi pedelist, Guţu e un profesor universitar alături de alţi profesori ca Ţiţirigă, Pistru (el şi ea), Tipei (bătătorul de nevastă), Şcheau etc.

 

Facebook Comments