Record de căldură în Brazilia. 58,5 grade s-au înregistrat la Rio de Janeiro

by Andreea Radu

În Brazilia s-a înregistrat în alt record de căldură, 58,5 grade a fost temperatura resimțită, marți, la Rio de Janeiro. Încă de la începutul acestei săptămâni, mai multe regiuni braziliene au fost cuprinse de un val de căldura, iar 15 state, printre care și capitala Braziliei, se află sub alertă maximă, informează G4media.ro.
Marți, 14 noiembrie, Rio de Janeiro a înregistrat cea mai ridicată temperatură de când s-au început observațiile, din 2014, ci anume 58,5 grade Celsius, depășind recordul de 58 de grade înregistrat în februarie 2023. În capitala Braziliei, în Brasilia, s-au înregistrat 39 de grade, marți, fiind cea mai mare temperatură înregistrat în luna noiembrie din anul 1962, de când au început monitorizările meteo.
Și Sao Paulo se confruntă cu un val de caniculă, iar marți au fost 37,7 grade, a doua cea mai călduroasă zi din istoria sa. Canicula va continua până vineri, a informat Institutul naţional de meteorologie (INMET). Consumul de electricitate a generat și el un record în contextual caniculei, iar, luni, s-a depășit pragul de 100.000 de megawați, în timp ce, marți, au fost 101.400 de megawați.
Fenomenul El Nino face ca Brazilia să se confrunte cu diverse evenimente meteo, pe de o parte secetă ce a afectat toate râurile, iar pe de alta ploi torențiale și furtuni.

Facebook Comments