Recomandări preventive pentru a evita dispariţia copilului dumneavoastră

by Adrian Pavel

În ziua de 25 mai a.c., polițiștii arădeni au marcat Ziua Internațională a Copilului Dispărut, zi în care se face apel către comunitate la responsabilitate faţă de dispariţia copiilor, precum şi la implicare în depistarea acestora.

Acestea sunt principalele „arme” pentru prevenirea dispariţiilor copiilor, iar soluţionarea cu operativitate a cazurilor de dispariţii, ajunse în atenţia poliţiştilor, reprezintă o prioritate pentru polițiștii arădeni.

În acest context, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C Arad au desfășurat activități de informare a elevilor Colegiului Elena Ghiba Birta din municipiul Arad despre fenomenul de bullying dar și despre numărul mare de dispariții voluntare înregistrat în rândul minorilor, riscurile la care aceştia se expun dar şi măsurile care necesită a fi luate pentru a minimaliza aceste situaţii.

Recomandări preventive pentru a evita dispariţia copilului dumneavoastră:

Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, la joacă, atunci când vă aflaţi la cumpărături şi în zonele aglomerate;

Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;

Explicaţi-i, pe înţelesul său, cu exemple concrete, că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni! În niciun caz nu trebuie să se urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească pe aceştia, indiferent de pretext;

Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte;

Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil.

În cazul dispariţiei copilului, alertaţi imediat Poliţia la numărul de telefon 112.

Facebook Comments