RECOMANDARI DE LA POLITIA RUTIERA PENTRU TRAFICUL DE SARBATORI

by Cosmin Mihuta

Poliția Română recomandă tuturor participanților la trafic să țină seama de condițiile meteorologice și de traficul aglomerat specific Sfintelor Sărbători de Paști.

Adoptați o manieră prudentă de conducere, circulați cu viteză adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, evitând efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. Respectați-vă partenerii de drum, păstrați-vă calmul și nu uitați politețea rutieră!

În această perioadă, datorită afluxului mare de autovehicule care circulă pe arterele rutiere ce converg către stațiunile montane sau alte zone de agrement, 1600 de polițiști de la rutieră, sprijini?i de poli?i?ti de la ordine publică, acționează în vederea diminuării riscului rutier și fluidizării circulației, pe 340 de tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi.

De asemenea, în urma avertizării meteorologilor conform cărora urmează o perioadă cu vreme ploioasă pe întreg teritoriul țării, Poliția Română recomandă conducătorilor de autovehicule următoarele:

Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și evita?i depășirile care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reținut fără drept de circulație.

Facebook Comments