REABILITAREA COLEGIULUI „MOISE NICOARA” S-A FACUT DE MANTUIALA

by Cosmin Mihuta

Peste 11 milioane de euro a costat reabilitarea unei clădiri monument din Arad, veche de 140 ani, însă la patru luni de la recepţia lucrărilor, imobilul are deja fisuri, iar o bucată de tencuială s-a desprins chiar lângă intrarea principală. În clădire funcţionează un liceu, iar suma investită în consolidarea clădirii reprezintă cea mai costisitoare investiţiei într-o şcoală din vestul ţării.

Tencuială căzută, vopsea scorojită şi pereţi mucegăiţi. Aşa arată în prezent clădirea Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad, deşi lucrările de reabilitare au fost finalizate în urmă cu doar patru luni.

Tencuiala a căzut de pe pereţi chiar şi în cabinetul medical. Aici personalul stă opt ore pe zi cu geamul deschis ca să evite mirosul puternic de mucegai şi umezeală.

Directorul instituţiei susţine că toate aceste probleme nu sunt o noutate nici pentru constructor şi nici pentru Primaria Arad, beneficiarul lucrării.

„Ştia şi constructorul şi ştia şi Primăria, reprezentanţii Primăriei cunosc această situaţie. Este cauzată de umezeala care încă există în fundaţia clădirii care este din cărămidă şi mai durează un an doi până se usucă complet”, spune Major Csaba, directorul Colegiului Naţional „Moise Nicoară”.

Reprezentanţii firmei de construcţii susţin că lucrările, desfăşurate între 2011 şi 2013, au fost grăbite spre final, la cererea primăriei. De aceea, nu sunt mirați că acum trebuie să revină pe șantier. „Una din defecţiunile semnalate a fost urmarea unui vandalism sau unui accident, nu se datorează constructorului, iar alte lucruri care trebuie remediate sunt asigurate printr-o garanţie de 10 ani de zile”, afirmă Corina Drăghici, purtătorul de de cuvânt al Primăriei Arad.

Firma de construcţii din Timisoara care s-a ocupat de reabilitarea Colegiului Naţional „Moise Nicoară” a mai participat la reabilitarea Castelului Corvinilor de la Hunedoara si a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. În ambele cazuri, beneficiarii au fost nemuţumiţi de lucrări.

 

Sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/ARAD+Reabilitarea+Colegiului+National+Moise+Nicoara+scumpa+si+in

Facebook Comments