Răzvan Onica: ”Sunt convins că lumea vrea SCHIMBARE – acesta este motivul care m-a determinat să candidez”

by Andreea Radu

INTERVIU Candidatul PSD la Primăria Orașului Sebiș, Răzvan ONICA: „Sunt convins că lumea vrea SCHIMBARE – acesta este motivul care m-a determinat să candidez”

REP: Sebişul a intrat într-un fel de „apatie electorală” în ultima perioadă care s-a scurs de la declararea oficială a incompatibilităţii longevivului edil al oraşului, Gheorghe Feieş. Deşi v-aţi anunţat oficial candidatura la demnitatea de primar din partea PSD, încă sunt oameni care vă întreabă dacă e adevarat sau nu. De ce?
Răzvan Onica: …pentru că așa li se spune… sunt doar zvonuri prin care se îmcearcă inducerea în eroare a electoratului. Odată ce am ales să fac pasul acesta, nu am voie să dau înapoi, pentru că simt că aș dezamăgi prea mulți oameni. Țin la orașul acesta și dintotdeauna mi-am dorit să fac ceva pentru el, așa cum au reușit și părinții mei să facă. Cred că a sosit momentul să mă dedic acestui lucru. Sunt convins că lumea vrea schimbare – aceasta este motivul care m-a determinat să candidez.

REP: Apropo de schimbare, ce credeți că trebuie schimbat la Sebiș?
Răzvan Onica: În primul rând, cred ca ar trebui transparentizată activitatea administrației… o mai bună comunicare cu locuitorii orașului. Aceștia trebuie să se deprindă cu faptul că pot intra în Primărie cu idei edilitare care, chiar dacă nu concordă cu planurile celor aleși, sunt luate în seamă. Trebuie să dispară frica de comunicare cu primarul. Omului nu trebuie să îi fie teamă să își exprime ideile în fața conducătorilor săi administrativi, indiferent că sunt aleși pe criterii politice sau ce țin strict de competența lor.

REP: Despre competență să discutăm atunci: ce vă recomandă ca un bun administrator? Răzvan Onica : Conduc o afacere din anul 2006, iar în acești ani nu mi-am dezamăgit nici partenerii de afaceri, nici angajații. Am încheiat contracte cu mediul public și privat – și întotdeauna mi-am respectat semnătura. Oamenii mă știu ca un om de cuvânt. Nu există nimeni care să spună că îi sunt dator, iar acest fapt, veți fi de acord, e destul de greu de obținut când te ocupi cu afaceri.

REP: Legat punctual de acest lucru: vi se „reproșează” că ați lucrat cu Gheorghe Feies ca partener, așa că în „folclorul local” a luat naștere vorba că sunteți „Omul său de casă”…

Răzvan Onica: Să înțelegem: Am derulat contracte nu cu Gheorghe Feieș, ci cu Primăria Orașului Sebiș. Fiecare dintre colaborările de acest fel s-au încheiat în termenii corectitudinii: am câștigat o licitație, ceea ce înseamnă că am venit cu oferta cea mai bună, sau mi s-au atribuit direct lucrări pentru că edilii știau că îmi fac bine treaba. Mi-am îndeplinit clauzele contractuale și mi-am încasat banii munciți, pe care i-am împărțit plătind oameni, impozite și taxe. De asemenea, față de mine, Primăria Sebiș și-a îndeplinit corect obligațiile – așa cum cred că ar trebui să funcționeze în continuare un parteneriat public-privat cu oamenii de afaceri locali.

REP: Descrieți-ne, în 3 puncte esențiale, planul dumneavoastră pentru Sebiș.

Răzvan Onica: Sunt anumite lucruri care sar în ochi prin nerealizarea lor, absolut esențiale pentru ca un oraș să se dezvolte – accesul la gaz al locuitorilor consider că este primul. Deși în trecut s-a lovit de refuzul unor autorități locale, acum proiectul magistralei de gaz a fost reiterat de guvernul actual, lucru care m-a și determinat să fac alegerea politică pe care am facut-o. Intabularea tuturor terenurilor agricole din extravilanul orașului este o prioritate, de asemenea, și avem exemple în vecinătate (precum comunele Bârsa sau Ignești) în care aceasta s-a rezolvat prin alocarea de fonduri guvernamentale. Haosul privind titlurile de proprietate duce la litigii care țin în loc dezvoltarea economică a oricărei localități. Avem nevoie de facilități pentru muncitorii care își desfașoară activitatea în zona industrială a orasului, cum ar fi: trotuare și o pistă de biciclete, care s-ar putea prelungi către Prunișor și Ignesti, unde inclusiv cei dornici de relaxare se vor putea plimba profitând de peisajele superbe din împrejurimi. Cele mai multe dintre proiecte, după cum se știe, se pot finanța din fonduri europene – lucru care, din păcate, nu s-a făcut până acum.

REP: Ce fel de campanie electorală veți face?

Răzvan Onica : Una eminamente pozitivă. Voi pune la dispoziția fiecărui locuitor pliante însoțite de un formular prin care să își exprime 10 idei scurte despre cum vede el dezvoltarea orașului Sebiș, idei care vor fi luate în considerare și la care vor primi raspuns. Dorința mea cea mai mare este să putem vorbi deschis despre ce nu ne place fără frică de repercusiuni. Asta înseamnă democratia, și îndemn cu această ocazie toți sebișenii să își exprime fără teamă ideile, opțiunile politice și să vină la vot.

 

 

Facebook Comments