RAZVAN BURLEANU ESTE NOUL PRESEDINTE AL FEDERATIEI ROMANE DE FOTBAL

by Cosmin Mihuta

Răzvan Burleanu este noul preşedinte al Fedraţiei Române de Fotbal, reuşind să câştige, miercuri după-amiază, bătălia cu Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Sorin Răducanu şi Gheorghe Chivorchian. Răzvan Burleanu a reuşit să obţină în turul II 113 voturi din 173, învingându-l astfel categoric pe finalistul Vasile Avram.

În turul I, Răzvan Burleanu a primit 72 de voturi, Vasile Avram 59 şi Chivorchian a primit 29. Sorin Răducanu nu a primit nici un vot, în timp ce 14 voturi au fost anulate.
Turul al doilea nu a fost lipsit de incidente, la un moment dat numărându-se 175 de voturi, faţă de cele 173 cât ar fi fost normal, motiv pentru care Vasile Avram a ameninţat cu contestarea alegerilor. În cele din urmă, lucrurile s-au liniştit, diferenţa între cei doi fiind prea mare.

Razvan Burleanu, absolvent al Facultatii de Stiinte Politice si fost angajat in cadrul Parlamentului Romaniei si Administratiei Prezidentiale.

Nascut la 1 iulie 1984, la Focsani, Razvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul in paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis sa renunte la sportul de performanta urmand cursurile Facultatii de Stiinte Politice din cadrul din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti.

Razvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare in domeniul politicilor si strategiilor de securitate la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, Colegiul National de Aparare, definitivându-si studiile prin sustinerea tezei de doctorat in cadrul SNSPA.

Fara sa fie membru al vreunui partid politic, candidatul la presedintia FRF a lucrat succesiv in urmatoarele institutii: Primaria municipiului Bacau, Parlamentul României – Comisia juridica, Autoritatea Electorala Permanenta – controlul respectarii legalitatii in procesele electorale si Administratia Prezidentiala – Departamentul pentru minoritati nationale.

Din 2008, Burleanu este co-presedinte al Institutului European pentru Democratie Participativa – Qvorum.

In prezent se ocupa, din functia de presedinte, de Federatia Romana de Minifotbal, care reuneste peste 30.000 de jucatori si peste 2.000 de echipe din 37 de judete. In acelasi timp, el este din 2012 presedintele Federatei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federatii nationale afiliate printre care se numara Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia si peste un milion de jucatori legitimati.

Facebook Comments