Război în PNL Arad: Tabăra Falcă îl susține pe Cîțu, tabăra Bibarț merge cu Orban

by Cosmin Mihuta

E război total în PNL Arad, una dintre puținele filiale care până mai ieri nu au declarat public pe care dintre cei doi candidați la șefia partiului îi susține. Actualul președinte Ludovic Orban a fost plimbat toată vara prin Arad și alte comune sau orașe din județ, la braț cu ioroparlamentarul Gheorghe Falcă, ca un semnal al faptului că în bătălia din septembrie pentru șefia partidului, filiala arădeană va merge pe continuitate. De altfel, e bine știut că la Arad există un nucleu dur pro Orban, în frunte cu Călin Bibarț, pe care președintele PNL l-a impus candidat la Primăria Aradului peste voința lui Gheorghe Falcă, continuând cu senatorul Ioan Cristina, prieten la cataramă cu Orban, cu primari din vechiul PNL și, nu în ultimul rând, cu actualul șef Romsilva, Teodor Țigan, zis și Pușculița lui Bibarț, din motive care ne scapă.

Numai că, în ultimele zile, așa cum anunțam într-un material anterior, văzând că balanța înclină înspre Cîțu, ioroparlamentarul Falcă a schimbat repede tabăra. De altfel, același Cîțu a confirmat ieri ceea ce noi am scris în urmă cu trei zile, anunțând că l-a convins pe Gheorghe Falcă să îl susțină. Astăzi, Sergiu Bîlcea, președintele organizației municipale PNL Arad și omul de încredere a lui Gheorghe Falcă, și-a anunțat public susținerea pentru Cîțu. Din informațiile noastre, și președintele CJA, Iustin Cionca, un alt om de încredere a lui Falcă, merge pe aceeași linie.

De cealaltă parte, senatorul Cristina, primarul Bibarț, șeful Romsilva, vechii primari PNL și 2-3 primari foști PDL îl vor susține pe Ludovic Orban, la viitorul congres. Deja în PNL Arad se fac calcule cu privire la ceea ce se va întâmpla după alegerile din septembrie. Se vorbește despre faptul că Ioan Cristina se află la ultimul mandat de parlamentar, la fel cum și primarul Bibarț se pregătește să-și caute un alt job începând cu 2024, dacă va fi ales Cîțu în funcția de președinte PNL. Cât îl privește pe Teodor Țigan, se spune că zilele acestuia la conducerea Romsilva sunt numărate. Dacă însă va ieși Orban, va fi vai de tabăra Falcă, spun susținătorii actualului președinte PNL.

Facebook Comments