Rareș Pop, la concurență cu tinerii lui Hagi: „O bucurie enormă că mi-am putut ajuta echipa”

by Sorin Haut

Rareș Pop a făcut cel mai bun meci al său în Superligă în victoria UTA-ei cu FC Botoșani, scor 3-1, iar la final a fost desemnat jucătorul partidei de pe Arena Francisc Neuman. Juniorul arădean în vârstă de doar 17 ani a pasat decisiv la golul de 2-0 a lui Stefan Milosevic, după care a stabilit scorul final în prelungirile primei părți, cu o execuție frumoasă, la semi-înălțime. A fost primul gol al lui Pop în campionat, el mai marcând împotriva FCSB-ului, dar în Cupa României. Este primul meu gol din Superligă, un sentiment plăcut, o bucurie enormă că am reuşit să ajut echipa să obţină cele trei puncte. E bine că a venit într-un final golul, puteam să marchez mai repede, dar important e că, totuși, am făcut-o. L-am încercat pe fundașul lor dreapta, am simțit că pot să-i iau fața și m-am dus cu încredere și am reușit să înscriu. Tuturor ne convine terenul puțin mai moale, iar astăzi am observat că fundașului advers nu i-a prea convenit gazonul cam înghețat. După gol, antrenorul m-a îmbrățișat și mi-a zis să o țin tot așa, că voi juca bine în rest. Nu știu dacă a fost meciul carierei mele, specialiștii să spună asta, eu doar mă bucur de victorie”, a declarat Pop la finalul duelului cu FC Botoșani.

Sper să progresez din toate punctele de vedere

Situația din clasament nu s-a modificat pentru UTA, iar Rareș Pop speră ca această victorie, după o secetă de cinci luni, să ofere moral bun echipei în etapele următoare: Deși am câștigat, nu este gata nimic. Este un punct de plecare și sper ca de acum să obținem cât mai multe victorii, să sperăm că ne deblochează acest succes. Putem ieși de acolo, cu siguranță, trebuie doar să ne menținem pe această pantă ascendentă și să câștigăm cât mai multe meciuri. Personal, momentan nu mi-am propus nimic ca și realizări personale, doar să-mi ajut echipa să iasă din această situație și să progresez din toate punctele de vedere”, mai afirmă puștiul UTA-ei.

Se gândește doar la UTA, nu și la echipa națională

Anul trecut, Rareș Pop a debutat în tricoul naţionalei U20 cu două evoluții pozitive, iar selecționerul Daniel Pancu se va afla în staff-ul lui Emil Săndoi la Europeanul Under 21 din această vară: Momentan nu mă gândesc la națională, ci doar la situația echipei și încerc să ajut cât mai mult, să scoatem echipa din această zonă de retrogradare”. Rareș Pop este pe locul 4 într-un clasament al celor mai tineri marcatori din acest sezon. Jucătorul UTA-ei este depășit doar de trei fotbaliști, toți ai Farului lui Gică Hagi: Enes Sali, Andrei Borza și Adrian Mazilu. (foto: UTA Arad, facebook)

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate