Raportul de misiune sufletească al jandarmilor din Săvârșin

by Adrian Pavel

În fiecare an și în apropierea Crăciunului, jandarmii arădeni au executat o misiune din suflet în care și-au propus să aducă puțină speranță în sufletul unor oameni pentru care viața nu este deloc ușoară. Misiunile ne poartă în toate colțurile județului Arad. Datoria profesională se îmbină armonios cu responsabilitatea pe care o avem față de cei din pe care îi întâlnim.La capătul unui podeț, apa trece, pietrele rămân, dar până și ele se înmoaie la greutățile unor oameni care luptă din răsputeri să-și asigure traiul zilnic.

Sunt oameni demni, de o frumusețe spirituală răpitoare, cu credință în Dumnezeu. În multe zile își ridică privirea spre cer și asta îi întărește sa meargă mai departe. Poveștile de viață ale acestor oameni ne aduc emotii pe care cu greu le stăpânim și care ne rămân în suflet, nu îi putem uita. Pentru noi Crăciunul înseamnă bucurie, dar bucuria pe care o vedem în ochii celor cărora putem să le întindem o mână de ajutor.

Împreună suntem MAI puternici și împreună putem ajuta. Azi a fost despre o misiune complexă in care jandarmii arădeni au avut sarcina de a aduce o rază de speranță oamenilor din localitățile unde își desfășoară activitatea. Localitatea Troaș: întâmpinați de cei cinci copii aflați în grija bunicii Viorica. În casa lor mică, cu lucruri atârnate pe perete au dragoste unul fata de altul și credință față de Dumnezeu, dar multe nevoi.

Am trecut pragul caselor si celor două bătrâne pe care anual le vizităm în preajma sărbătorilor, sunt singure, nu au pe nimeni: tanti Florica din Bata și tanti Eugenia din satul Roșia Nouă. În Țela am mers la Oana și la bunica Aurelia. Am plecat cu certitudinea că am alungat grijile pentru o perioadă. Și am făcut-o cu tot sufletul!

Facebook Comments