Rapidul anunță că l-a luat pe utistul Rareș Pop pentru 700 de mii de euro, Meszar spune că „bomba nu e detonată!”

by Sorin Haut

Conform Fanatik, Rapid a ajuns la un  acord cu oficialii clubului UTA Arad pentru a-l transfera pe Rareș Pop, jucător aflat și în atenția FCSB-ului sau a Universității Craiova. Sursa menționată mai sus anunță că Rareș Pop va fi transferat definitiv și va semna în cursul zilei de duminică un contract valabil pe o perioadă de 5 ani și jumătate cu Rapid. Totuși, el nu va veni imediat în Giulești, ci va mai fi lăsat la Arad până la finalul actualei ediții de campionat, sub formă de împrumut.

„Haideți să începem cu bomba dimineții… Rapidul nu se mai oprește! Atenție! Rapidul mai reușește încă un transfer de senzație. E breaking news-ul acestei dimineți… Cred că e al optulea transfer pe care Dan Șucu, Victor Angelescu și președintele Daniel Niculae îl fac.

Deci, bombă! Rapid s-a înțeles cu Rareș Pop de la UTA Arad. Rareș Pop va fi începând de astăzi noul jucător al Rapidului pe o perioadă de cinci ani și jumătate. Din informațiile FANATIK, Rapid îl va lăsa pe Rareș Pop împrumut la Arad în următoarele luni, până în vară.

Nu avem detalii încă despre suma de transfer, dar probabil că ea este undeva în jurul a un milion de euro și cu coadă. Nu cred că se mai fac astăzi transferuri care să nu aibă coadă.

Dan Șucu nu se mai oprește, vrea să facă din Rapid o uriașă forță, așa cum a promis și iată că face o treabă foarte bună la Rapid, pentru că au venit și rezultatele pe lângă transferurile efectuate”, a anunțat Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA. 

Angelescu: „Am ajuns la suma corectă: 700.000 de euro!”

Victor Angelescu confirmă mutarea și a oferit toate detaliile despre transferul lui Rareș Pop de la UTA la Rapid. Acționarul grupării de sub Podul Grant a declarat că mijlocașul va rămâne sub comanda lui Mircea Rednic până la sfârșitul sezonului, iar giuleștenii au plătit 700.000 de euro în schimbul acestuia.

UTA Arad și-a păstrat și un procent de 20% dintr-un viitor transfer al lui Rareș Pop de la Rapid București. Internaționalul român de tineret a semnat un contract valabil pe cinci ani și jumătate cu trupa lui Cristiano Bergodi.

„Păi ne-am oprit, îl voiam mai demult și este de perspectivă. Va rămâne până la finalul sezonului la UTA. Ni-l doream, este un copil pe care vrem să ne bazăm în viitor, unul dintre copiii foarte talentați din campionatul nostru. Avem o strategie clară, să avem mulți jucători tineri care să facă pasul la echipele naționale ale României.

Încercăm să aducem cât mai mulți jucători de valoare și cu un anumit potențial. De când a început să joace în Liga 1 l-am văzut, este mai simplu să îl urmărești când joacă la noi în campionat. Știți că au mai fost discuții în trecut pentru aducerea lui, dar acum am reușit să ajungem la o sumă corectă și am perfectat transferul”, a spus Angelescu.

„Este o lovitură de imagine, are un potențial foarte mare”

„700.000 de euro și este un procent, dacă nu mă înșel de 20%. Contractul este pe cinci ani și jumătate, dar cinci ani la noi pentru că rămâne la UTA. Așa credem și noi (n.r. că este un jucător de perspectivă) că doar am plătit această sumă pentru el.

Vom vedea cum va juca când va veni în vară, dar la noi este un mediu propice pentru tinerii jucători și cred că se va dezvolta frumos. El termină acum, tocmai de asta l-am lăsat acolo ca să își termine liceul, să dea bacalaureatul și dacă va dori îl vom ajuta cu facultatea în București, mai mult ca sigur.

Lovitură este când o să demonstreze și o să valorificăm. Până atunci este o lovitură de imagine și este un jucător care are un potențial foarte mare. La toți jucătorii tineri trebuie să așteptăm să și vedem că demonstrează și normal că depinde și de noi cum îl vom crește. Nu are nicio clauză”, a declarat acționarul la FANATIK SUPERLIGA.

Meszar nu confirmă Rapidul: „Acord de principiu, nu știu sigur dacă va pleca în vară!”

Este foarte important să urmărim ce e bine pentru ambele cluburi ca acest jucător să se dezvolte în continuare. Nu știu sigur dacă va pleca în vară. Vom vedea evoluția lui și vedem cum va fi mai bine”, a declarat Alexandru Meszar, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

„Trebuie să vă spun că e o bombă, dar nu e detonată. Rareș Pop e la Arad, nu la Rapid. Suntem în discuții avansate, care durează de mai multă vreme, dar nimic nu e finalizat. Există un acord de principiu unde s-a respectat foarte mult ce își dorește și jucătorul, ce e bun pentru evoluția jucătorului.

Rareș rămâne jucătorul Aradului cel puțin până la vară cum a fost stabilit inițial de jucător, de părinți de impresar. Din vară vom vedea ce se va întâmpla”, a mai spus Meszar.

În acest sezon, Rareș Pop are 26 de apariții în tricoul UTA-ei Arad, 24 în SuperLiga și două în Cupa României. În vârstă de 18 ani, el se încadrează și la regula U21. 3 goluri a marcat Rareș Pop în acest sezon pentru UTA Arad, toate în SuperLiga. 400.000 de euro este cota de piață a lui Rareș Pop pe Transfermarkt.

Sursă: fanatik.ro

Facebook Comments