Rapidul a profitat de cadouri și câștigă la scor, iar UTA nu mai e la mâna ei în lupta la play-off!

by Sorin Haut

Seria de cinci meciuri fără înfrângere a UTA-ei a luat sfârșit în această seară, 1-4 împotriva Rapidului. În fața unui stadion din Giulești plin, printre cei peste 11 mii de spectatori aflându-se și o galerie utistă, cu întăriri de la CSA Steaua, echipa lui Rednic a arătat rău din punct de vedere al greșelilor personale. Bergodi a surprins, lăsându-i pe bancă pe Burmaz, Papeau sau Bamgboye, titularizându-i în schimb pe Hasani, Petrila și pe juniorul fundaș stânga Bădescu, de la echipa de tineret. Dincolo, Mircea Rednic a confirmat „11”-le ce a început și meciul de sâmbătă, cu Petrolul, dar nu i-a avut pe bancă pe juniorii Vulturar și Pop. În chiar primul minut, Benga a făcut o gafă de amatori, cu o pasă greşită trimisă în propriul careu, de unde a ieșit golul lui Rrahmani. În minutul 12, Braun a scăpat singur cu Iacob după ce a trecut ușor prin defensiva arădeană, însă portarul UTA-ei a reușit să respingă în corner. Lovitura de colț a fost executată de Petrila, utiștii nu au reușit să respingă mingea, iar debutantul junior Bădescu a marcat spectaculos, cu un șut cu pământul, 2-0 după nici un sfert de oră! Prima mare ocazie a arădenilor i-a aparținut lui Fabry, în minutul 38. După o centrare a lui Micovschi, slovacul a tras slab din mijlocul careului mare, pe lângă poarta apărată de Aioani. „Roș-albii” au redus din diferență exact la timp, în minutul 44: Căpușă a centrat din dreapta, iar Micovschi, împrumutat chiar de la Rapid, a trimis cu capul în plasa porții gazdelor, 2-1 la pauză.

Debut de coșmar, meciul a început de la… 1-0: Benga, darnic cu rapidiștii!

Scuturați probabil la pauză de Rednic, utiștii au ieșit cu o cu totul altă atitudine și determinare de la vestiare. Practic, Rapidul a fost dominată copios până în minutul 75, perioadă de jumătate de oră în care UTA a presat sufocant pe alocuri și a ratat câteva ocazii incredibile. Mai întâi, Rodrigues a centrat pentru Luckassen, dar lovitura de cap a olandezului a trecut razant pe lângă poartă. Apoi, Aioani a respins cu greu în corner un șut de la distanță al lui Fabry, iar din lovitura de colț rezultată, Stolnik a reluat cu capul, milimetric pe lângă poartă. „Roș-albii” nu au reușit să profite de perioada fastă, Bergodi a avut soluții mai bune pe bancă, iar Papeau și Bamgboye s-au dovedit decisivi pe final. În schimb, Rednic a întârziat cu schimbările, iar cei veniți de pe bancă oricum nu au adus acel plus necesar. Scăpați de forcingul UTA-ei, rapidiștii au lovit pe contraatac, Rrahmani realizând „dubla” în minutul 82, după ce Omondi a pasat greșit în propria jumătate, iar Bamgboye a recuperat, pasându-i excelent atacantului din Kosovo.

UTA s-a jucat cu ocaziile, în schimb Rapidul nu a iertat aproape nimic

Scorul final a fost stabilit chiar la ultima fază, în minutul 90+5, de sârbul Burmaz, care a marcat superb, cu un șut sub bară dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri. Rezultat până la urmă exagerat la ceea ce s-a jucat, cu un Rapid cinic în fața unei Bătrâne Doamne extrem de darnice. Prima senzație e că UTA s-a bătut și singură astăzi, cu greșeli personale mari, dar în repriza a doua a arătat bine timp de jumătate de oră, lipsind doar eficacitatea în fața porții. Eșecul cu 4-1 atârnă însă greu și combinat cu victoria obținută de „U” Cluj astăzi împotriva Farului, 1-0, face ca arădenii să nu mai depindă de ei în lupta pentru play-off. Trupa lui Sabău a urcat pe 6 și are acum un punct peste UTA, dar și un program teoretic mai ușor în ultimele două runde. În penultima etapă, UTA va juca sâmbătă, de la ora 14, la Arad, împotriva celor de la FC U Craiova, pentru ca în ultima rundă să se deplaseze din nou la București, pentru meciul cu Dinamo. 

Formații:

Rapid: Aioani – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Bădescu – Hasani (Papeau 55), Oaidă, Djokovic (Hromada 62)– Krasniqi (Burmaz 69), Rrahmani, Petrila (Bamgboye 55). Antrenor: Cristiano Bergodi

UTA: Fl. Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Rodrigues (Trif 86) – C. Mihai, Freitas (J. Pedro 82) – Micovschi, Fabry (Morar 77), Omondi (An. David 86) – Luckassen (Tudorie 77). Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – George Neacşu (Câmpulung Muscel – Argeş), Adrian Popescu (Craiova). Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov).

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare), Andrei Moroiță (Ploiești). Observator FRF: Corneliu Fecioru (București). Delegat LPF: Viorel Anghelinei (Galați)

FOTO: UTA Arad

Facebook Comments