RADU SABAU ANUNTA UN SEZON BUN LA VOLEI PE PLAJA: „SPERAM IN CLASARI IN PRIMELE 4 LA CADETI SI JUNIORI”

by Sorin Haut

Antrenorul celor de la „UVVG” ProVolei Arad îşi pune speranţe într-un nou sezon bun pe nisipul fierbinte. Radu Sabău mizează pe tinereţea şi entuziasmul sportivilor, dar şi pe valoarea câtorva perechi care pot emite pretenţii la medalii la Campionatele Naţionale.

– Cum decurge perioada de pregătire şi când vor avea loc primele competiţii?

– Sezonul de plajă a început pe 15 aprilie, iar de atunci suntem în plină perioadă de pregătire. Începând de luna viitoare vom avea şi primele competiţii oficiale, iar aici mă refer la turneele naţionale de la Oradea, Cluj şi Sibiu. Pe 29 iulie vom pleca spre mare, pentru Campionatele Naţionale de seniori, iar de acolo mergem la Bucureşti, unde sunt programate Naţionalele cadeţilor şi juniorilor. Pe această cale doresc să mulţumesc domnului primar şi aleşilor locali pentru sprijinul financiar de care avem parte şi în acest an.

– Pe ce perechi veţi conta în acest an, cu nominalizări?

– La seniori îi avem pe Adrian Matica, care va juca alături de timişoreaul Robert Vîrlan, în vreme ce Răzvan Motoc va evolua probabil alături de constănţeanul Cătălin Aciobăniţei. La juniori contăm de asemenea pe Matica şi Vîrlan, respectiv Motoc şi Aciobăniţei, iar la junioare le avem pe Norica Talpeş şi Claudia Lazăr. Şi la cadeţi avem 2 perechi sigure, plus una în formare.

– Care sunt obiectivele pentru acest sezon?

– Sperăm destul de mult la fiecare categorie de vârstă. Cu excepţia seniorilor, unde va fi foarte greu să intre în primele 4, în rest ne propunem clasări fruntaşe la cadeţi şi juniori, adică în primele 4 clasate. Odată ajunşi în această fază este posibil orice, ne vom putea bate pentru medalii.

– Care este situaţia bazelor sportive din Arad?

– Pe lângă terenul de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş, pe care l-am mutat aici anul trecut, am avut parte de o deschidere deosebită din partea domnului director Pompiliu Moldovan, astfel că am amenajat un teren de volei pe plajă şi la Şcoala Gimnazială Avram Iancu. Probabil îl vom finaliza săptămâna ce urmează.

– Ce speranţe sunt pentru la toamnă în voleiul clasic, de sală?

– Am înscris în campionat atât juniorii cât şi seniorii, sperăm într-o nouă comportare frumoasă şi care să ne facă cinste. Rămâne să vedem pe cine vom conta, Motoc rămâne pe loc sigur, să vedem dacă îi vom avea şi pe Matica şi Lopătaru. La seniori vom conta sigur pe Mascovits, Ispas, Sabău şi Gligor.

Facebook Comments