R. Kelly, cea mai nouă țintă a mișcării Time’s Up

by Cristian Dobre

Cântărețul R. Kelly este cea mai nouă țintă a mișcării Time’s Up, grupare care luptă pentru sprijinirea victimelor abuzurilor sexuale. Membrele acestei mișcări au lansat luni o campanie ce urmăreşte să pună capăt carierei cântăreţului R&B și solicită o anchetă privind acuzaţiile de abuzuri sexuale formulate de mai mulţi ani împotriva artistului, scrie Agerpres citând AFP.

WOF (Women of color), una dintre organizaţiile membre în cadrul mişcării Time’s Up, a cerut demararea unor “anchete adecvate” e baza unor informaţii care îl acuză pe R. Kelly de abuzuri sexuale comise de-a lungul anilor asupra mai multor femei, dintre care unele ar fi fost minore.

Campania împotriva celebrului cântăreț de R&B a fost lansată sub hashtag-ul #MuteRKelly pe Twitter. WOF a îndemnat casa de discuri RCA, platformele de streaming Spotify şi Apple Music şi organizatorii următorului concert pe care starul ar trebui să îl susţină pe 11 mai în Greensboro, ”să rupă toate legăturile”.

Kelly, în vârstă de 51 de ani, al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly, a fost retras deja de pe lista artiştilor invitaţi să participe sâmbătă la un concert organizat în campusul Universităţii Illinois din Chicago, oraşul natal al cântăreţului.

“Nu am văzut niciodată ca un concert să fie anulat pe baza unor simple zvonuri, dar cred că există un început pentru toate lucrurile”, a reacţionat artistul pe Instagram, cerându-şi scuze în faţa fanilor lui.

Anul trecut R. Kelly a fost acuzat că ține mai multe femei pe proprietatea sa, pe care le supune unor abuzuri sexuale. Viața acestora ar fi controlată în detaliu, inclusiv când trebuie să doarmă și să mănânce. După ce acuzațiile au apărut în presă, R. Kelly le-a negat vehement prin intermediul avocatei sale

Asta nu este prima oară când R. Kelly este implicat într-un scandal. În 2008, el a fost achitat după ce fusese acuzat de pornografie infantilă. O înregistrare în care acesta ar fi întreținut relații sexuale cu o adolescentă de 14 ani a apărut în presă.

Kelly este unul dintre cei mai de succes artiști R&B, având 40 de milioane de albume vândute în întreaga lume. Cele mai cunoscute melodii ale sale sunt “I Believe I Can Fly” și “Ignition”.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments