„PUSA” MIHALACHE A TINTIT UN NOU TITLU NATIONAL. TALERISTA ARADEANA PREGATESTE ASALTUL MONDIAL

by Sorin Haut

Lucia Mihalache continuă să scrie istorie pentru tirul românesc. La 47 de ani, talerista de la CSM Arad a cucerit în această săptămână al 27-lea titlu naţional, reuşind să facă o repetiţie utilă în vederea Campionatelor Mondiale: „La proba clasică am tras 64, apoi în semifinale şi finale 13, am ieşit prima de fiecare dată. Mă declar aproape mulţumită, la clasică nu este o cifră prea bună în perspectiva competiţiilor de cel mai înalt nivel, dar sper şi îmi doresc să ating acolo vârful de formă”, ne-a declarat „Puşa” Mihalache, care s-a clasat a doua la Cupa României.

Urmează „liga mare!

Urmează în perioada 6-20 septembrie Campionatele Mondiale din Granada (Spania), competiţia majoră a anului şi prima şansă de loc cotă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. „Acolo e într-adevăr liga mare, cum se spune la noi „care pe care”, concurenţa este foarte puternică. Ca de fiecare dată, îmi propun să trag cât mai bine şi să prind finala. La începutul anului am forţat puţin în pregătire, acum vreau să iau o mică pauză, pentru ca pe 12, când plec la Mondiale, să am forţe proaspete”, completează Mihalache.

17 locuri cotă pentru Rio

Pentru Jocurile Olimpice se acordă 17 locuri cotă, iar ca şi o noutate s-ar putea suplimenta două locuri de ţară. „Pe mine nu mă avantajează nici una dintre situaţii, va fi la fel de greu să mă calific, practic am nevoie la etapele de Cupă Mondială, European şi Mondial – competiţii unde se acordă aceste locuri cotă – de clasări în finală, adică în primele şase”, mai spune talerista arădeană. Lucia Mihalache ar obţine a treia calificare la rând la Jocurile Olimpice, după ediţiile precedente din Beijing 2008 şi Londra 2012.

 

 

Facebook Comments