PSD cere preşedintelui CJ Arad să nu împartă banii pe criterii politice

by Sida Voicu

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că formaţiunea pe care o conduce a demarat campania „Cu mâinile curate”, care va conţine proiecte concrete de dezvoltare a judeţului Arad şi va scoate la iveală aspecte deficitare şi parazitarea banului public arădean de către clientela baronilor PD-L şi a oligarhiei acestora.

Dorel Căprar a lansat un atac dur la adresa conducerii Consiliului judeţean Arad, acuzând împărţirea bugetului pe criiterii politice, localităţile cu primari PSD fiind ocolite de fondurile de la judeţ. „Preşedintele PD-L al Consiliului Judeţean Arad crede că primarii PSD şi organizaţia noastră pot fi sensibilizate cu câteva resturi financiare aruncate pentru dezvoltarea localităţilor, după cenzura pe care i-o aplică pe banii consiliului şefii săi ierarhic superiori pe linie de partid“, a declarat Dorel Căprar.

Preşedintele PSD a ţinut să-i reamintească preşedintelui CJA că „ Guvernul Boc, care a prăduit bugetul României o perioadă foarte lungă de timp, nu mai este !“, că bugetul Judeţului Arad trebuie stabilit prin consultări publice atât cu celelalte partide politice cât şi cu societatea civilă. „Nu trebuie să vă comportaţi ca un prim-secretar de partid comunist, ca un activist proletar care execută fără comentarii ordinele venite pe linie de partid“, a ţinut să-i transmită Căprar preşedintelui CJA.

În plus, preşedintele PSD Arad a ţinut să precizeze care sunt proiectele de mare interes pe care organizaţia PSD Arad le susţine, proiecte propuse ca urmare a consultărilor cu cetăţenii, reprezentanţii structurilor asociative, societatea civilă şi factorii de decizie administrativă de la nivel local, cele mai multe dintre acestea fiind proiecte propuse de primarii din judeţ. „Îl invit  public, pe preşedintele Ioţcu să participe la o întâlnire publică împreună cu noi pentru a da dovadă de transparenţă şi imparţialitate în ceea ce priveşte binele tuturor locuitorilor judeţului Arad. Sper să aprecieze această iniţiativă şi să nu decidă de unul singur sau împreună cu şefii lui de la partid cum vor folosi banii arădenilor în prezentul an bugetar. Nu vrem ca Aradul pară o gubernie sovietică sau o simplă proprietate privată la dispoziţia baronilor şi oligarhilor PD-L. Îl invit pe preşedinte CJA Nicolae Ioţcu să gândească şi să acţioneze poate  pentru prima dată până acum în interesul locuitorilor judeţului Arad şi nu în favoarea grupurilor de interese economice şi financiare ale PD-L care au căpuşat şi acaparat Aradul şi Consiliul Judeţean“, a spus Dorel Căprar.

vezi proiectele susţinute de PSD Arad:   Proiecte.doc

 

 

Facebook Comments