PSD ARAD A PREZENTAT CINCI DINTRE CANDIDATII PARTIDULUI LA PRIMARIILE DIN JUDET

by Cosmin Mihuta

PSD Arad a prezentat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă 5 dintre candidaţii partidului pentru primăriile din judeţ.Deputatului Dorel Căprar, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Arad şi senatorului Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, le-a revenit rolul de a-i prezenta public, concomitent cu expunerea unor linii generale privitoare la modul în care conducerea organizaţiei judeţene priveşte alegerile locale.

„De fiecare dată când am fost întrebat cu privire la profilul reprezentativ al candidaţilor PSD pentru primăriile din judeţ, am accentuat ideea că mizăm pe oameni tineri cu mult potenţial şi expertiză profesională, tocmai pentru că ne dorim un alt tip de administraţie la acest nivel.Am demonstrat, în momentul în care am fost la guvernare, că putem avea imparţialitatea necesară în actul administrativ iar faptul că în tot acest timp primarii din judeţ au primit fonduri indiferent de culoarea politică certifică acest fapt.Candidaţii noştri sunt oameni repectaţi în comunităţile de unde provin, buni gospodari şi mai ales persoane oneste cu o reputaţie exemplară.Am încredere că vom obţine rezultate frumoase pe judeţ, la alegerile locale şi prin intermediul primarilor noştri vom reuşi să aducem modernizările necesare la nivel de infrastructură dar şi coerenţa administrativă pe care cetăţenii din mediul rural şi-o doresc”, afirmă deputatul Dorel Căprar, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Arad

„Când am fost ales preşedinte al Consiliului Naţional al PSD vorbeam despre faptul că partidul are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, astfel încât electoratul nostru să ne perceapă drept ceea ce suntem, adică PSD, partidul care face politicile de stânga ale acestei ţări.Cred în această idee şi consider că este aplicabilă la toate nivelele din partid şi din societatea românească.Nu întîmplător, în componenţa Consiliului Naţional intră şi primarii a trei comune din fiecare judeţ. Este vital să existe coerenţă, dezbatere de idei şi sincronizare ideologică pentru că numai astfel putem contribui decisiv la politicile și programele destinate pentru dezvoltarea României”, spune senatorul Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

 

MIHAI PÂRV – candidat primar ȘEPREUȘ

 

Are 30 de ani, economist, deține o fermă de vaci de lapte în Șepreuș, căsătorit, doi copii. A lucrat în cadrul Universității Aurel Vlaicu Arad și a deținut funcția de șef birou parlamentar la Parlamentul României – Camera Deputaților.

De asemenea, a fost consultant în domeniul fondurilor europene și proiectelor cu finanțare europeană timp de trei ani. Este membru PSD din anul 2012 iar din luna ianuarie 2016 deține funcția de Președinte al Organizației Locale PSD comuna Șepreuș.

Candidează la Primăria Șepreuș pentru că în ultimii opt ani, de când comuna este condusă de primarul Incicău Simion și viceprimarul Pintean Ioan – ambii PDL, nu s-au efectuat lucrări de modernizare și investiții în localitate. Șepreușul are nevoie de o schimbare, de un primar tânăr, cu viziune, care alături de o echipă de consilieri puternică să propună și să implementeze proiecte la nivel local.

DAN POCRIȘER – candidat primar PÂNCOTA

Are 34 de ani, economist, este viceprimar al orașului Pâncota din anul 2012. Experiența sa în administrație este completată de cei trei ani în care a ocupat postul de inspector la Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Pâncota la. Este căsătorit și are un copil.

Deține o importantă experiență managerială obținută în mediul privat, fiind, timp de 4 ani, director de vânzări în cadrul unei importante companii din industria alimentară. Este membru PSD din anul 2008, iar din anul 2009 ocupă funcția de Președinte al Organizației PSD Pâncota.

Candidează la Primăria Pâncota considerând că orașul are nevoie de o schimbare, de o echipă care să aducă performanță și echilibru, îmbinând puterea de muncă și entuziasmul tinerilor cu experiența celor mai învârstă.

Dorește să reducă decalajele dintre Pâncota și celelalte orașe ale județului prin atragerea de noi investiții și sprijinirea celor deja existente, crearea de locuri de muncă și implementarea unui program de modernizare a infrastructurii – drumuri, rigole și șanțuri pluviale, piața agro-alimentară și cea de animale.

În proiectul său privind administrarea orașului se regăsesc, de asemenea, rezolvarea problemelor privind salubrizarea și intensificarea activităților culturale, sportive și recreative.

LUMINIȚA ROȘU – candidat primar CĂRAND

Are 38 de ani este, licențiată în administrație publică și în prezent ocupă postul de funcționar administrativ în cadrul unei societăți private. Căsătorită, un copil.

Candidează la Primăria Cărand pentru că dorește modernizarea comunei și continuarea proiectelor tatălui său, fost primar al comunei, pe care actuala administrație locală le-a blocat timp de 14 ani.

În comuna Cărand nu a fost atras nici un euro din fondurile europene singurii bani primiți fiind de la Guvernul PSD în anul 2015 pentru pavarea unor trotuare.

În proiectul său privind administrarea comunei se regăsesc soluții pentru amenajarea aleilor și trotuarelor, a șanțurilor, reparații la drumuri, realizarea unei capele mortuare și mai ales realizarea unui ștrand termal prin fonduri europene.


FLAVIUS BENIAMIN MOȚ – candidat primar GURAHONȚ

Are 33 de ani, este inginer calculatoare și deține titlul de Master în Management. Are experiență atât în administrație, fiind inspector în cadrul Primăriei Gurahonț de 9 ani, cât și în mediul privat, unde a lucrat ca inginer. Este căsătorit.

Candidează la Primăria Gurahonț pentru că timp de 9 ani a avut încredere în cei care au condus destinele comunei și a constatat un regres continuu. Cunoaște îndeaproape atât modul de funcționare a Primăriei, cât și problemele cu care se confruntă cetățenii comunei Gurahonț.

Și-a propus atragerea de investitori pe raza comunei care să genereze noi locuri de muncă și venituri suplimentare la bugetul local, bani care se vor îndrepta cu prioritate înspre finanțarea proiectelor de infrastructură: modernizarea străzilor și a drumurilor comunale. În calitate de primar va face demersuri pentru accesarea de fonduri europene și sprijinirea proiectelor cu finanțare europeană depuse de cetățeni prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

GHEORGHE GRAD – candidat primar SECUSIGIU

Are 42 de ani, este inginer agronom și deține un Master în Management și Finanțare în Administrația Publică. În prezent este administrator al unei soceități comerciale cu profil agricol. Deține funcția de Președinte al Camerei Județene pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Arad, vicepreședinte al Camerei Agricole Naționale. De asemenea, are experiență în administrație, fiind consilier în Consiliul Local al comunei Secusigiu.

Candidează la Primăria Secusigiu pentru a schimba modul de administrare a comunei, pentru a aduce un plus de eficiență și viziune în activitatea Primăriei, Secusigiul fiind una dintre comunele cele mai slab dezvoltate din județ: nu există apă curentă, canalizare, drumurile sunt de pământ, lipsesc trotuarele, școlile, grădinițele și căminele nu au fost modernizate în ultimii 20 de ani. În comuna Secusigiu nu există, în anul 2016, nici măcar un metru de asfalt!

Proiectul său privind administrarea comunei prevede începerea urgentă a lucrărilor de modernizare a infrastructurii, implementarea unor proiecte cu fonduri europene, atragerea de investitori, tansparentizarea activității Primăriei și cheltuirea eficientă a banilor publici în folosul cetățenilor.

Este susținut de UNPR și ALDE, parteneri care au înețeles necesitatea unei schimbări reale în folosul comunei Secusigiu prin alegerea unui primar care să muncească pentru cetățeni, fiind un om al faptelor și nu al vorbelor.

Facebook Comments