PS Emilian Crișanul, de Anul Nou: ”Suntem chemați să facem istorie cu darurile primite de la Dumnezeu”

by Dana B.

Mesajul Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, de Anul Nou:

Trăirea cu folos în timpul istoriei

Lumea își numără anii existenței pământești în funcție de evenimente și personalități care au marcat-o în mod deosebit.

Noi, creștinii, care credem în Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Cel Care a coborât în timpul istoric prin întruparea din Fecioara Maria, numărăm anii de la Nașterea Domnului, eveniment dumnezeiesc, care a despărțit istoria în două perioade.Domnul istoriei, Iisus Hristos („Calea, Adevărul și Viața”), ne chemă la existență pentru a sfinți timpul vieții pământești și a ne pregăti pentru viața veșnică, iar anii pe care îi trăim pe pământ sunt Anii Domnului.

Anul Domnului 2018, a fost „Anul unității de credință și cel al Centenarului Marii Uniri”, iar anul 2019 în care vom intra, dorim să fie în continuare un timp al mântuirii și cultivării virtuților creștine.

Suntem chemați cu toții să facem istorie cu darurile primite de la Dumnezeu. Totodată suntem datori să ne iubim semenii și să prețuim patrimoniul spiritual-cultural al țării noastre, promovându-l prin lucrare și comuniune.

Să fim vrednici de jertfa înaintașilor noștri și să cultivăm darul vieții și al libertății, iubindu-ne Familia, Biserica, Școala și Neamul Românesc în unitate și credință în Dumnezeu.

Vă doresc tuturor și în special clerului și credincioșilor din Arhiepiscopia Aradului, ca în anul 2019 să vă bucurați de sănătate, liniște și prosperitate duhovnicească și materială. Să fim cu toții demni urmași ai voievozilor, mucenicilor și martirilor români.

La mulți și binecuvântați ani!

Cu dragoste al vostru frate și părinte în Iisus Hristos, Domnul nostru,

†Emilian Crișanul

Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului

Facebook Comments