Proteste masive la cea mai mare fabrică de iPhone-uri din China

by Andreea Radu

Proteste masive ale angajaților fabricii de iPhone-uri din Zhengzhou, faţă de restricţiile anti-Covid impuse de autoritățile chineze. Sute de muncitori au ieșit în stradă, iar imaginile s-au viralizat pe rețelele sociale, potrivit observatornews.ro.
Angajații fabicii de iPhone-uri din China centrală se plâng de faptul că nu au primit bonusurile promise. În imaginile care circulă pe rețelele sociale, oamenii scandează „Apărați-ne drepturile”, în timp ce sunt bruscați de polițiști.
De la sfârșitul lunii octombrie, mulți muncitori au preferat să-și părăsească locul de muncă în timp ce frustrarea crește din cauza restricțiilor și a modului în care au fost gestionate cazurile Covid. Din cauza acestor măsuri, angajații locuiau în fabrică, izolați de lumea exterioară.
În încercarea de a restabili producția, board-ul de conducere a început să recruteze mai mult personal, promițând salarii pe oră și bonusuri mai mari.
Protestele au afectat producția, ceea ce a determinat Apple să admită, la începutul acestei luni, că se așteaptă la probleme privind livrările de modele premium iPhone 14.
China este ultima mare economie care încă mai ţine la o politică de neacceptare a virusului şi a aplicat rapid măsuri de lockdown, testări în masă şi carantină, în timp ce restul lumii se adaptează la convieţuirea cu virusul.

Facebook Comments