PROTESTATARII ANTI BASESCU ARADENI VOR CA LIDERII USL SA PUNA CAPAT SCANDALULUI

by Sida Voicu

În urmă cu doi ani, în întreaga ţară, mii de oameni au îndurat frigul în stradă, luni la rând, protestând împotriva preşedintelui Băsescu, a PDL – partidul de guvernământ de atunci – şi a modului de a face politică practicat de către aceştia. Protestatarii au fost amendaţi, iar în Bucureşti au căzut chiar victime ale violenţei jandarmilor. La adresa lor s-au aruncat invective, jigniri şi acuzaţii că ar fi fost plătiţi de către unii sau de către alţii.

Pe acest val de antipatie profundă la adresa guvernanţilor de atunci, opoziţia s-a regrupat în construcţia politică numită USL. Obiectivele acesteia, prezentate ca promisiuni electorale, au fost clare: demiterea preşedintelui Băsescu, repararea nedreptăţilor puse în practică de guvernele PDL, dar mai ales un nou stil de a face politică – constructiv, fără ranchiună şi fără dezbinare. Ce s-a ales de toate acestea vedem de câteva săptămâni încoace.

După ce a obţinut o majoritate covârşitoare în Parlament, USL pare că a uitat tot ce a promis. Preşedintele Băsescu este în continuare la Cotroceni, de unde picură venin în stânga şi în dreapta, în timp ce foştii exponenţi ai guvernărilor PDL îşi văd liniştiţi de afacerile lor din ce în ce mai prospere.

Noi, protestatarii arădeni, dorim să le reamintim liderilor muribundei USL că mai au multe promisiuni neonorate. Aţi obţinut voturile noastre, alături de ale celorlalte milioane de cetăţeni, pentru că, umăr lângă umăr, ne-aţi oferit imaginea unor politicieni hotărâţi să ducă la capăt angajamentele asumate. Din păcate, aţi transformat totul într-un oportunism ieftin şi în cea mai balcanică luptă pentru ciolan. Vă bateţi joc nu doar de voturile şi speranţele noastre, ci şi de sacrificiul pe care l-am făcut, îndurând luni de zile frigul sau canicula în stradă. În ciuda provocărilor, în perioada protestelor, am reuşit cu greu să menţinem o atmosferă paşnică, pentru ca evenimentele să nu degenereze, ca în cazul Ucrainei. În schimb, acum voi aţi renunţat la principiile care au reunit oameni cu diferite orientări politice, dezbinându-i pentru orgoliile voastre mărunte. Încă nu este prea târziu să vă amintiţi că aţi fost votaţi pentru a guverna, nu pentru a vă combate. În caz contrar, nu uitaţi că, foarte curând, veţi fi aspru sancţionaţi prin vot chiar de către cei care v-au acordat încrederea.

Protestatarii arădeni: Eduard HOFFMANN, Petru BRAUN, Viorica BRAUN, Ioan Nelu GROZA, Paul OANĂ, Ioan VÂRTACI, Ida TOTH, Adrian GROZA, Any GROZA, Carmen HOFFMANN şi mulţi alţii 

.

Facebook Comments