Protest la APIA Arad. Angajații sunt nemulțumiți de salarii

by Adrian Pavel

Astăzi 11.12.2023, seria protestelor spontane ale salariaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centre Judeţene a continuat, astfel că între orele 9.00– 11.00 si la nivelul CJ APIA Arad a fost efectuat protest spontan.
Ȋn urma numeroaselor promisiuni care nu s-au concretizat, în prag de sărbători, o parte din salariaţii APIA – CJ Arad au efectuat un protest spontan pentru a-şi manifesta nemulţumirea cu privire la discriminarea dintre ei şi APIA Aparat Central raportat la salarizare, motivaţia fiind aceea că deşi obiectul de activitate este acelaşi, salarizarea este diferită.
Personalul din teriroriu al Agenției beneficiază în acest moment de drepturi salariale mai mici comparativ cu personalul din Aparatul Central APIA, iar cerința salariaților APIA din teritoriu este să beneficieze de salarii similare cu cele ale colegilor din aparatul central APIA, astfel îndreptându-se eroarea făcută odată cu aplicarea legii salarizării 153/ 2017.
Seria acţiunilor de proteste va continua în zilele urmatoare, luându-se în calcul deplasarea la Bucureşti şi pichetarea MADR până la rezolvarea acestei solicitări.

Salariati CJ APIA Arad

Facebook Comments