PROTEST IN LIGA A 2-A: MECIURILE DIN PRIMA ETAPA INCEP CU 10 MINUTE MAI TARZIU

by Sorin Haut

Ieri dimineaţă a avut loc la Tărlungeni o şedinţă a Biroului Executiv a LPF 2, la care au fost invitaţi să participe şi reprezentanţii cluburilor din Liga 2. Cu acest prilej s-au dezbătut mai multe subiecte arzătoare ale eşalonului secund. Pe ordinea de zi s-a aflat şi problema convenţiei anuale care ar fi trebuit să fie încheiată între FRF şi LPF2, privind organizarea ediţiei de campionat 2014-2015 a Ligii 2.

Din păcate, FRF a amânat în mod repetat semnarea acestui act, deşi prin acesta se reglementează desfăşurarea activităţilor de fotbal organizate la nivelul competiţional al eşalonului doi, lucru ce a stârnit nemulţumirea tuturor celor prezenţi la şedinţa de ieri. La acest moment, LPF2 nu poate prelua organizarea efectivă a Ligii 2, ca entitate subordonată FRF şi recunoscută de aceasta şi care beneficiază de autonomie administrativă, financiară şi sportivă în conformitate cu statutul şi regulamentul federal, coroborată cu prevederile legii 69/2000, capitolul 6 – ligile profesioniste şi articolul 18 din statutul FIFA.

În momentul de faţă, LPF 2 nu are niciun rol în ceea ce priveşte actualul sezon al campionatului şi nu poate lua nicio decizie executivă în acest sens, în ciuda hotărârii Adunării Generale a FRF din 14.05.2012 şi a avizului acordat în acest sens de Comitetul Executiv din 20.06.2012, conform declaraţiilor date de biroul executiv al organismului.

CCA şi opinia publică, notificate asupra întârzierii startului meciurilor

În urma discuţiilor purtate, cei 18 reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 prezenţi la şedinţa de la Tărlungeni – au absentat din varii motive FCM Dorohoi, SC Bacău, Unirea Slobozia, FC Bihor şi Metalul Reşiţa – au decis de comun acord să atragă atenţia FRF asupra acestei probleme printr-un protest care va avea loc la prima etapă din campionat, programată a se disputa sâmbătă 30 august.

Conform regulamentului, un meci poate începe dacă ambele echipe se prezintă pe teren înainte de a se depăşi 15 minute de la ora oficială de start a partidei. Aşa că pentru a nu apărea alte probleme, cluburile au decis ca toate meciurile din această rundă să înceapă cu o întârziere de 10 minute.

Prin intermediul Liga2.ro, LPF2 a ţinut să anunţe public această decizie luată în şedinţa de ieri de la Tărlungeni, pentru a se evita orice neînţelegeri. Mai mult, Comisia Centrală de Arbitri va fi notificată în scris asupra acestei forme de protest, pentru ca forul federal să îi anunţe pe cavalerii fluierului care vor fi delegaţi la meciurile din prima etapă.

Sursă: liga2.ro

Facebook Comments