Protecția Consumatorilor a amendat CTP Arad, pentru mizeria din tramvaie

by Florian Popa

Ca urmare a unui articol publicat în mass media arădeană, în cursul zilei de luni, 30.09.2019, articol referitor la starea mijloacelor de transport în comun din municipiul Arad, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor s-a autosesizat și a demarat un amplu control la operatorul economic care prestează serviciile de transport public. La solicitarea comisarilor CJPC Arad, reprezentanții operatorului economic au prezentat – scriptic – proceduri care arată că lucrările de igienizare, spălare, dezinfecție se execută zilnic, existând în acest sens și un registru de evidență a acestor operații.

Însă – faptic – la verificarea aleatorie în trafic a tramvaielor s-a constatat că operatorul economic nu respectă întocmai procedurile proprii de igienizare, spălare, dezinfecție, respectiv s-au găsit, în urma controlului, vagoane neigienizate corespunzător (tramvaiul 1046 pe ruta de transport 18 și tramvaiul 1860 pe ruta de transport 3). La mijlocul de transport în comun pe ruta UTA- FORTUNA, tramvaiul 1860 prezenta ramele de prindere a geamului ruginite, existând pericolul iminent de accidentare și vătămare a călătorilor.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 lei și a fost dipusă măsura de oprire temporară a prestării serviciilor de transport în comun a tramvaielor cu deficiențe. Această măsură a fost dispusă de urgență, având în vedere că sănătatea și integritatea consumatorilor a fost pusă în pericol. „Ținem să asigurăm consumatorii din municipiul și județul Arad că vom supraveghea atent, în continuare, toți operatorii economici care prestează servicii de transport în comun și vom interveni acolo unde avem semnale că sănătatea, securitatea și integritatea consumatorilor este în pericol. Vă garantăm că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor supraveghează permanent piața și se asigură de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor“, declară Gheorghe Iancu, șeful CJPC Arad.

Facebook Comments