Proprietățile terapeutice ale extractului din frunze de măslin

by Cristian Dobre
Deși uleiul de măsline este cunoscut în toată lumea pentru beneficiile pe care le asigură organismului, extractul din frunze de măslin este mai rar utilizat, deși oferă avantaje importante pentru sănătate și frumusețe.
Extractul din frunze de măslin a fost utilizat timp de mii de ani în cadrul medicinei tradiționale. Componenta cheie este oleuropeina, alături de flavonoide și alți compuși polifenolici, care asigură o gamă largă de beneficii. Spre deosebire de uleiul de măsline care este obținut din sâmburi, extractul provine din frunzele de măslin și se regăsește în principal sub formă de supliment alimentar.

Iată care sunt avantajele pe care le vei obține dacă vei utiliza extractul din frunze de măslin:

1. Reducerea tensiunii arteriale

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că acest extract reduce rapid și constant nivelul tensiunii arteriale. Astfel, previne deteriorarea pereților vaselor de sânge și reduce presiunea asupra întregului sistem cardiovascular, prevenind atacul de cord, bolile coronariene, accidentul vascular cerebral și ateroscleroza. Reglează în mod natural tensiunea sistolică și diastolică.

2. Prevenirea și ameliorarea ridurilor

Datorită efectului intens de detoxifiere extractul va proteja pielea și va elimina toxinele care accelerează procesul de îmbătrânire. În plus, antioxidanții din componența extractului din frunze de măslin reduc nivelul de stres oxidativ, diminuând ridurile adânci, petele pigmentare, cearcănele și alte imperfecțiuni cauzate de trecerea timpului. Acest remediu natural va îmbunătăți circulația sângelui, favorizând refacerea și regenerarea celulelor afectate de la suprafața pielii.

3. Protecția inimii

Extractul stopează oxidarea colesterolului „rău” de tip LDL care poate cauza depunerea grăsimilor pe pereții arterelor, crescând riscul de boli cardiace. De asemenea, previne ateroscleroza.

4. Reglarea glicemiei

În cadrul studiilor realizate s-a demonstrat că extractul stimulează producția de insulină, contribuind la echilibrarea glicemiei. Dacă ai un risc crescut de diabet sau ai primit deja acest diagnostic extractul din frunze de măslin este foarte util pentru prevenirea simptomelor problematice. Previne obezitatea și colesterolul ridicat, principalii factori de risc pentru declanșarea sau agravarea diabetului.

5.Stimularea funcțiilor cerebrale

Extractul oferă o protecție optimă împotriva bolilor neurodegenerative cum sunt Alzheimer sau Parkinson. În plus, este foarte util în cadrul procesului de recuperare a persoanelor care au suferit leziuni în zona capului sau care au avut un accident vascular cerebral pentru că diminuează stresul oxidativ și menține funcțiile de memorare.

6. Eliminarea problemelor digestive

Dacă te confrunți des cu balonarea și constipația poți testa acest extract natural care reface nivelul optim de bacterii benefice din tractul intestinal și asigură evacuarea la timp a substanțelor nocive.

7. Neutralizarea durerilor

În cazul persoanelor care au probleme constant din cauza durerilor, proprietățile analgezice ale extractului din frunze de măslin vor reduce disconfortul resimțit și vor facilita libertatea de mișcare. Extractul este benefic pentru febra musculară și durerile articulare, fiind extrem de folositor pentru persoanele diagnosticate cu artrită.

8. Accelerarea metabolismului

Extractul intensifică ritmul de ardere a grăsimilor pentru că stimulează producția de adrenalină. În acest mod impulsionează metabolismul și favorizează prelucrarea grăsimilor chiar și în stare de repaus.

9. Prevenirea infecțiilor bacteriene și fungice

Extractul are și un efect dezinfectant puternic, stimulând producția de globule albe, care sunt esențiale pentru combaterea infecțiilor virale, fungice, bacteriene, precum și a toxiinfecțiilor alimentare.

10. Prevenirea cancerului

Antioxidanții din componența extractului din frunze de măslin previn modificătile din structura ADN-ului care au drept consecință apariția tumorilor. Este util în mod special în terapia de prevenire a cancerul de pancreas, de vezică și a cancerului la sân. Cele mai recente studii efectuate în 2019 arată că acest extract furnizează organismului polifenoli care stopează apariția tumorilor la nivelul colului uterin.
Surse: eva.ro
Facebook Comments