Amplă dezbatere asupra strategiei culturale a județului Arad

by Adrian Pavel

Consiliul Județean Arad a fost gazda unei ample dezbateri ce a avut ca temă elaborarea Strategiei Culturale a județului nostru, pentru perioada 2021-2027. Actori culturali din domenii ce au legătură directă cu acest document, dar și reprezentanți ai unor instituții care contribuie indirect la promovarea culturii s-au aflat într-un dialog concret cu asociația Civitta, cea care elaborează Strategia Culturală a Județului Arad.

Dezbaterile au fost organizate pe două grupuri de lucru: producții și servicii culturale, instituții educaționale și religioase, asociații profesionale, minorități și ONG-uri, respectiv un grup care au reunit actori din următoarele tipologii identificate pe parcursul proiectului: galerii, muzee, biblioteci, teatre etc.

Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și Andrei Ando, director al Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică, alături de consultanții asociației Daiana Ghintuială, Orlando Neagoe și Ana Petrescu au pledat pentru dialog, idei, colaborare și implicare în realizarea strategiei culturale a județului Arad. „Intenția a fost de a obține un feed-back mai larg, de a primi, din partea tuturor celor prezenți, informații care să fie validate și incluse în documentul strategic final”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Temele aflate pe agenda de lucru au fost dintre cele mai diverse, acoperind o paletă de aspecte considerate esențiale pentru cultura locală și pentru promovarea acesteia la nivel național și euroregional. Au fost scoase în evidență atuuri pe care județul Arad le poate folosi în completarea profilului cultural, insistându-se și asupra implicării caselor de cultură orășenești și comunale, ale căror reprezentanți sunt buni cunoscători ai culturii, tradițiilor valorilor locale.

Consiliul Județean Arad a accesat fonduri europene pentru realizarea unora dintre cele mai importante strategii ale județului Arad. Este vorba despre Strategia de Dezvoltare 2021-2027 și strategiile sectoriale Cultură, Eficiență energetică. Valoarea totală a proiectului prin care se vor elabora aceste documente este de 466.480,00 lei, iar contribuția proprie a Consiliului Județean Arad este de 2%.

Facebook Comments