Promisiunea autorităților: ”Într-o săptămână vaccinăm toți profesorii”

by Andreea Radu

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe în a doua parte a săptămânii viitoare, scrie antena3.ro. El a spus că decizia finală va fi luată luni și că vaccinarea tuturor profesorilor va ține o săptămână.
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că vaccinarea ar putea începe mai repede decât s-a estimat inițial. Campania s-ar putea termina într-o săptămână deoarece mai sunt de vaccinat doar 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt programate sau vaccinate.

”Am creat un scenariu astfel încât să putem face vaccinarea începând probabil chiar de săptămâna viitoare. Deși am anunțat de la 1 martie, am făcut o reevaluare, din a doua parte a săptămânii viitoare ar putea începe. Noi vrem ca într-o săptămână să finalizăm operațiunea. Luni avem ultima evaluare, finalizăm procedurile”, a explicat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.
Pentru vaccinare, profesorii nu sunt nevoiți să se programeze pe platformă.

”Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aștepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituție de învățământ și trimise către inspectoratele școlare”, a precizat Gheorghiță.

Profesorii vor fi vaccinați în centre organizate în sediile Casei Corpului Didactic și în universități. Vor fi folosite vaccinurile AstraZeneca și Pfizer astfel încât să poată fi acoperite toate categoriile de vârstă. Gheorghiță a mai spus că, probabil, persoanele sub 55 de ani vor fi vaccinate cu AstraZeneca.

Facebook Comments