Promenade Marie de Roumanie, inaugurată la 97 de ani de la încoronarea Reginei Maria

by Adrian Topor

Promenade Marie de Roumanie, inaugurată la 97 de ani de la încoronarea Reginei Maria.

Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu au participat marţi, în contextul vizitei la Paris, la inaugurarea oficială a „Promenadei Regina Maria a României”, situată pe malul Senei, în proximitatea Turnului Eiffel, informează un comunicat al Casei Regale.

Cu acest prilej, a fost dezvelită placa inaugurală care consfinţeşte atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franţei.

Iniţiativa de a avea la Paris o stradă cu numele Reginei Maria aparţine Ambasadei României în Franţa şi a fost susţinută de şeful Grupului de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională, Andre Chassaigne, şi de viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier.

La eveniment, autorităţile franceze au fost reprezentate de viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier, de viceprimarul Arondismentului 7 al Parisului, René-François Bernard, de Andre Chassaigne – membru al Adunării Naţionale a Franţei şi de diplomaţi ai Ministerului de Externe francez. Din partea română au fost prezenţi ambasadorul ţării noastre la Paris, Luca Niculescu, şi consilierul de stat Sandra Pralong, care a citit un mesaj din partea şefului statului, Klaus Iohannis. De asemenea, au participat mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, reprezentanţi ai Bisericii Greco-Catolice române din Franţa, membri ai comunităţii româneşti din Franţa.

Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu se află, începând de duminică şi până marţi, într-o vizită cu caracter public la Paris. Deplasarea în capitala Franţei este a treisprezecea vizită a Familiei Regale din anul 2019.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments