Proiectul pentru testarea antidrog a elevilor în şcoli a intrat în dezbatere în Parlament

by Andreea Radu

Controversatul proiect de lege care prevede testarea antidrog a elevilor în şcoli intră în dezbatere în Parlament, scrie antena3.ro. Iniţiativa legislativă pentru prevenirea traficului de substanţe interzise în şcoli, propusă de PSD, a stârnit dezbateri aprinse, atât din partea părinţilor, cât şi din partea profesorilor.
Proiectul prevede controale inopinate în şcoli, dar şi la evenimente, controale ce vor fi efectuate de poliţişti pentru ca elevii să fie testaţi antidrog. Iniţiatorii proiectului spun că există o problemă reală în sistemul de învăţământ din România.
Spre exemplu, unu din zece elevi de clasa a X-a consumă droguri în şcoli şi prin aceste testări antidrog se încearcă stoparea acestui fenomen.
Proiectul de lege se află în dezbatere la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.
„Este un proiect care a apărut după festivalul Saga, imediat după acele tragedii. Am văzut că cei din Parlament au venit cu diferite forme de act normativ pentru înăsprirea pedepselor, pentru pedepsirea cu închisoarea a consumului şi aşa mai departe.
Însă, toată lumea tratează efectul consumului de droguri şi nu cauzele. La fel, vedem şi în acest proiect aceeaşi situaţie în care se vorbeşte despre testarea elevilor. Nu se precizează ce se întâmplă cu acei elevi care sunt identificaţi drept consumatori, dacă sunt exmatriculaţi, dacă nu.
Şi astăzi, în regulamentele de ordine interioară a unităţilor de învăţământ sunt prevăzute sancţiuni pentru prezenţa elevilor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

Facebook Comments