Proiectele Aradului au fost prezentate vicepremierului Dan Barna

by Florian Popa

Proiectele susținute de USR PLUS pentru municipiul Arad au fost prezentate viceprim-ministrului Dan Barna de către liderul consilierilor locali ai alianței, Florin Stana.

În cadrul unei întrevederi care a avut loc la palatul Victoria, reprezentantul USR PLUS a expus principalele proiecte din programul local, cu care ne-am prezentat în fața alegătorilor. Am obținut confirmarea că aceste proiecte vor fi sprijinite la nivel central, cu condiția ca ele să aibă o planificare corespunzătoare.

Florin Stana, consilier local USR PLUS: „Ne-am angajat să susținem aceste proiecte în fața factorilor de decizie din guvern deoarece realizarea lor depinde în bună măsură de asigurarea finanțării. Din punctul nostru de vedere, alternativa corectă pentru Arad este să apelăm la fonduri nerambursabile, în locul creditării cu care ne-am obișnuit în trecut.

Am pornit discuția cu Dan Barna de la viziunea USR PLUS pentru Arad, care trebuie să devină un oraș dinamic, un oraș care își pune în valoare cetatea, ștrandul, patrimoniul construit, poziția geografică. Oportunitățile acestea trebuie dublate de servicii publice de calitate: școli și spitale dotate și administrate la nivelul secolului XXI, curățenie, siguranță, trafic civilizat, posibilități de petrecere a timpului liber.

Condiția pentru ca aceste planuri să devină realitate este ca ele să fie proiectate și apoi implementate cu responsabilitate. Trebuie să deschidem lucrările publice către antreprenori serioși, care înțeleg să respecte termene, condiții de calitate și preț. Acesta este angajamentul nostru și pentru asta ne asumăm să fim parte a executivului local.

Este o abordare similară cu cea a viceprim-ministrului Dan Barna și a miniștrilor USR PLUS: să reformăm administrația, de la nivel guvernamental la nivel local. Avem o oportunitate deosebită în anii care urmează, de a folosi bani europeni pentru reformă și pentru dezvoltare și nu trebuie să o ratăm.”

Facebook Comments