Programul Rabla 2024 începe astăzi! Schimbări semnificative față de anii trecuți

by Florian Popa

Programul Rabla 2024 începe astăzi şi vine cu schimbări semnificative faţă de anii trecuţi. Dacă doriți să vă înscrieți în program, de astăzi, de la ora 10:00, puteți să mergeți la reprezentanțele auto pentru a depune actele de înscriere atât pentru Rabla Clasic, cât şi pentru Rabla Plus. De asemenea, persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării la cele două programe.
În cadrul Rabla Plus 2024, sunt incluse vehiculele cu propulsie sută la sută electrică, pentru care prima de casare este de 25.000 de lei. În aceeași categorie intră vehiculele hibride, în cazul cărora prima de casare este de 13.000 de lei.
La Rabla Clasic vorbim despre vehiculele hibride fără încărcare la priză și despre motoarele pe combustie. Pentru ele, prima de casare este cuprinsă între 7.000 de lei, pentru casarea unei mașini, şi 10.000 de lei, pentru casarea a două rable.
În cazul instituțiilor publice, valoarea ecotichetului este 120.000 lei, fără obligația de a preda spre casare o mașină uzată. Bugetul total este de 1,3 miliarde de lei, din care 300 de milioane pentru Rabla Clasic şi 1 miliard de lei pentru Rabla Plus. A doua etapă a programului Rabla este programată pe 19 august, scrie antena3.ro.

Facebook Comments