Programul omagierii eroilor Revoluției din Decembrie 1989

by Andreea Radu

În data de 21.12.2018 se vor depune jerbe și coroane de flori în câteva puncte bine-cunoscute de arădeni, refăcându-se itinerariul parcurs, în 1989, de participanții la Revoluția din Decembrie. Astfel, la ora 7:40 se va porni de la Orologerie (str. Cocorilor), continuându-se cu uzina Strungul, la ora 8:10 (Calea Victoriei), iar la ora 8:40, la Biserica „Paraclisul Martirilor”, din Piaţa UTA, va avea loc o slujbă de pomenire. Ulterior, la ora 9:00, se vor depune jerbe la Troiţa Eroilor, din cimitirul Eternitatea, iar la ora 9:30 se va ajunge la Crucea Eroilor, din Piaţa Revoluţiei. La ora 18:00 se vor depune flori la Monumentul Eroilor, din Piaţa Revoluţiei.

În data de 22.12.2018, cu începere de la ora 10.00, la Monumentul Eroilor, din Piaţa Revoluţiei, va avea loc o ceremonie solemnă, cu participarea asociaţiilor de revoluţionari, a reprezentanților autorităţilor și instituțiilor publice, a reprezentanților bisericii, cadrelor militare în rezervă și retragere, partidelor politice, ONG-urilor, a tuturor cetăţenilor interesați.

După primirea oficialităţilor și intonarea Imnului Național al României, va fi oficiat serviciul religios, urmând o serie de alocuțiuni, la finalul cărora fiind depuse coroane de flori.

Manifestările solemne vor continua, la ora 11:00, la Monumentul dedicat eroilor Revoluției din Decembrie din fața clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

La Garnizoana Arad – Monumentul din Subcetate, eroii Revoluției din Decembrie 1989 vor fi omagiați solemn cu începere de la ora 11:30. Și aici, după primirea oficialităţilor și intonarea Imnului Național al României, va fi oficiat serviciul religios, la final depunându-se coroane de flori. La ora 12:00 se vor depune, de asemenea, coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor de la Făt-Frumos.

În data de 23.12.2018, cu începere de la ora 12:00, vor avea loc manifestări comemorative la Monumentul „Toth Sandor”, de pe faleza Mureșului, în apropierea podului  Decebal.

Facebook Comments