Programul lunii februarie, la Teatrul de Marionete Arad

by Cristian Dobre

Luna februarie vine, pentru spectatorii Trupei Marionete a Teatrului Clasic, cu încă o înșiruire de patru povești spuse în… patru duminici.

Astfel, în 3 februarie, de la ora 11.00, e vremea unei istorii emoționante, a unei povești despre tristețe și speranță, despre încercări și bucurie, să prindă viață pe scena Trupei Marionete a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad. Este vorba despre „Fetita cu chibrituri”, în regia Oanei Leahu, scenografia lui Costache Gavril Siriteanu și muzica lui Pedro Negrescu.

„Albă ca zăpada” – este povestea care îi va încânta pe cei mici, dar și pe părinți și bunici, în următoarele două duminici ale lui februarie: în 10 și 17, tot de la ora 11.00.

Un spectacol cu o viziune originală asupra basmului fraţilor Grimm, complet şi complex, plin de candoare şi bucurie, care trezeşte în fiecare spectator „copilul“ şi pofta de joacă. O bijuterie a artei animaţiei şi păpuşăreşti, în care regizoarea Ildiko Kovacs şi scenografa Zofia Krzyzanowski dezvoltă în „prezent” – podul bunicii – o lume de basm, obiecte vechi şi demodate, redevenind importante, lucruri de mult uitate prinzând viaţă şi redevenind „prezent”. Vechiul cu noul, realitatea cu povestea se împletesc perfect prin magia teatrului şi „jucăuşenia” interpreţilor.” – spun creatorii acestui spectacol.

24 februarie înseamnă data la care iubitorii de povești pot urmări povestea cu tâlc și haz a zânei lacului, în spectacolul cu același nume semnat regizoral de Maria Gornic.

Reprezentația este programată tot de la ora 11.00.

 

 

 

Facebook Comments