Programul ”After School” ar putea dispărea. Meditațiile pentru propriii elevi sunt interzise

by Dana B.

Noul cod de etică din învăţământul românesc ar putea duce la dispariţia programului „after school”. Potrivit codului, dascălii nu mai au voie să perceapă vreo taxă pentru activităţile desfăşurate în incinta şcolii. Directorii unităţilor de învăţământ se gândesc deja la soluţii pentru ca elevii să poată rămâne la şcoală până la ora 16.00.

O soluție pentru ca programul after school să continue ar fi ca acesta să fie gratuit, dar profesorii nu doresc să facă muncă benevolă. Și ar mai fi varianta de finanţare a programului prin sponsorizări făcute de asociaţiile de părinţi.

Ordinul Ministerului Educaţiei a intrat în vigoare la începutul acestei luni și stabileşte un set de norme etice în învăţământul din România. Acesta nu le mai permite profesorilor să îşi mediteze propriii elevi, pentru a evita situaţiile în care anumiţi copii sunt avantajaţi în faţa colegilor de clasă.

Nerespectarea acestui cod de etică poate atrage sancţiuni din partea Inspectoratului Şcolar, care merg până la desfacerea contractului de muncă.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments