Prognoza meteo: vremea se încălzește în weekend

by Florian Popa

După codurile portocaliu și galben de ninsori viscolite și avertizarea de vânt puternic din ultimele, vremea se va încălzi semnificativ în weekend, potrivit meteorologilor, scrie digi24.ro.

Avertizările meteo expiră la ora 10.00, apoi vremea începe să se îmbunătățească față de ziua precedentă.

Pe parcursul zilei de astăzi, vântul va mai sufla cu putere în regiunile sudice, centrale și estice. Atmosfera va fi mohorâtă în mare parte din țară. Vor fi ninsori doar în estul teritoriului și la munte.

Mâine va mai ninge în regiunile nord-vestice, centrale și în zonele montane, în rest vor fi precipitații mixte. De sâmbătă, vor predomina ploile, în condițiile în care vremea se va încălzi semnificativ.

Încălzirea vremii va începe de mâine, în regiunile sud-vestice, unde vor fi până la 10 grade Celsius, urmând ca sâmbătă și duminică aerul cald să cuprindă treptat toată țara. Maximele vor ajunge la 10, chiar 12 grade Celsius.

La munte, astăzi și mâine vor fi ninsori pe arii extinse, vântul va sufla cu putere, mai ales la atitudini mari, cu rafale de peste 70 de kilometri pe oră. Vremea va fi foarte rece, chiar geroasă în unele stațiuni montane, cu cer înnorat.

Sâmbătă se va mai încălzi și vor predomina precipitațiile mixte, la altidunini mici.

În Capitală, astăzi maximele ajung la 3-4 grade Celsius, iar vremea va fi predominant închisă. În weekend, vremea se încălzește și vor fi temperaturi de până la 9 grade Celsius. Sâmbătă și duminică seara este posibil să plouă.

Facebook Comments