Prognoza METEO pentru luna decembrie: vremea va fi CĂLDUROASĂ în prima parte a lunii

by Florian Popa

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în prima jumătate a lunii decembrie, iar apoi vor reveni la normal, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie, scrie stiripesurse.ro.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.
Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021
Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Facebook Comments