Prognoza meteo pe toată luna august. ANM anunţă patru săptămâni „de foc”

by Florian Popa

Aşa cum se numeşte şi popular, luna august va fi una de foc în ce priveşte temperaturile. Prognoza publicată de ANM arată că zilele care urmează vor fi foarte călduroase, cu temperaturi peste mediile perioadei, scrie antena3.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până la sfârşitul lunii august.

Astfel, temperaturile vor fi toată luna peste normalul perioadei, iar în ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi deficitare în primele două săptămâni şi în ultima din lună.

Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, nord-estice și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, estice și nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și nordice.

Cum va fi vremea, în a doua jumătate a lunii august

Săptămâna 17.08.2020 – 24.08.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Facebook Comments