Prognoza meteo 25 martie – 7 aprilie 2024. ANM anunţă temperaturi neobişnuite şi ploi abundente

by Andreea Radu

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru intervalul 25 martie – 7 aprilie şi au anunţat şi perioadele şi zonele în care va ploua. Potrivit specialiştilor ANM, urmează o încălzire semnificativă a vremii în următoarele două săptămâni, cu temperaturi mult peste cele normale pentru această perioadă a anului. În Banat și Crișana, maximele vor ajunge la 23-25 de grade Celsius, iar ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 28 martie și după 3 aprilie.

BANAT

Vremea va fi în încălzire până în data de 2 aprilie, iar în mare parte din interval valorile termice se vor situa cu mult peste normele climatologice. În perioada 26-28 martie și cu o probabilitate ridicată și după data de 3 aprilie, media temperaturilor maxime va fi de 17…20 de grade, iar în zilele cele mai calde (în special în 30 și 31 martie) se vor atinge valori diurne de 23…25 de grade. În privința temperaturilor minime, după o noapte rece (25/26 martie) când vor fi valori în jurul a 0 grade (și prin urmare se va produce local brumă), încălzirea semnificativă se va resimți și la valorile nocturne care vor fi de 6…9 grade, mediat regional. Ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și între 2 și 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice.

CRIȘANA

Vremea va fi în încălzire până în data de 2 aprilie, astfel că, în mare parte a intervalului, valorile termice se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei. Între 26 și 28 martie și după data 3 aprilie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 16…20 de grade, iar în zilele cele mai calde (în special în 30 și 31 martie) se vor atinge valori diurne de 22…25 de grade. În privința temperaturilor minime, după o noapte rece (25/26 martie) când vor fi și valori în jurul a 0 grade (și prin urmare se va produce local brumă), încălzirea semnificativă se va resimți și la valorile nocturne care vor fi de 5…9 grade, mediat regional. Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 28 martie, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și între 2 și 5 aprilie. Vor fi mai ales averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice.

TRANSILVANIA

La începutul intervalului, valorile termice vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu medii regionale ale maximelor de 11…14 grade și ale minimelor de -3…0 grade (în primele nopți urmând a se produce local brumă). Din data de 28 martie și până spre 3 aprilie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă din an, cele diurne urmând a fi de 20…23 de grade, iar cele minime de 3…7 grade, mediat regional. O ușoară răcorire a vremii va fi posibilă în ultimele zile ale intervalului de referință. Va ploua local în jurul datei de 28 martie și cu probabilitate ridicată și după data de 3 aprilie; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de fenomene electrice, scrie antena3.ro.

Facebook Comments